Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Všechny ingredience až na proužky prsou a slaninu smíchat a ochutit solí a pepřem (je dobré si malou kuličku směsi usmažit a ochutnat). Předehřát troubu na 180°C. Terrinu, nebo chlebíčkovou formu vyložit plátky slaniny tak, aby se trochu překrývaly a převyšovaly hranu nádoby. Polovinu směsi masa vložit do terriny a dobře ji namačkat i do rohů. Na to středem poskládat proužky masa a přikrýt je druhou polovinou směsi. Opět vše dobře smáčknout dolů. Přikrýt plátky slaniny. Přikrýt máslem pomazanám alobalem a mátel-i poklop, tak jim terrinu přikrýt. Terrinu vložit do plechu s vysokým krajem a ten naplnit vodou tak, aby sahala do 2/3 výšky terriny. Plech vložit na prostřední mřížku v troubě a péct ji 1 hodinu. Terrina je hotová, když se odděluje ode stran nádoby a šťáva je čirá. Vyjmout terrinu z vody a nechat ji úplně vystydnout. Potom nahoru dát kus čistého alobalu, nebo filmu a povrch zatížit. Vložit do chladničky na 4 hodiny až jeden den. Před podáváním slít šťávu, vyklopit terrinku a nakrájet ji na plátky. Podávat ji s rozčtvrcenými fíky, nebo s chutney vaši volby.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
žitný chléb a vínko
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Terrinka s uzeným kuřetem
rádo se stalo ;o)
Zdraví,
505 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, děkuju!