Recept Teplý salát z růžičkové kapusty

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Teplý salát z růžičkové kapusty

Úvod

Recept jsem našla na německých stránkách lecker.de.

Postup

1. Cibuli oloupat, na jemno pokrájet. Očištěnou mrkev pokrájet na jemné proužky/kroužky. Omýt, osušit maso a nakrájet na kousky. Pustit si televizi a očištěnou růžičkovou kapustu opatrně rozebrat na jednotlivé lístky. Srdíčka jsem pak ještě rozkrojila. Omýt, osušit a nasekat petrželovou nať.

2. V rozpáleném oleji opéci maso. Za stálého obracení cca 5 minut, osolit a opepřit. Pak vyjmeme a uchováme na teplém místě. V pánvi nyní rozpustíme 1 pol. lžíci másla a při středním plameni/teplotě opečeme asi 2 minuty mrkev s polovinou cibule.

Přidáme 50 ml vína a 50 ml vývaru a pomerančovou kůru (měla jsem na proužky) a vaříme další ca 2-3 minutky. Pak vše přendáme do mísy. Znovu rozpustíme 2 PL másla, přidáme zbylou cibuli a 2 minutky opečeme, pak přidáme zbylý vývar a víno a přivedeme k varu. Přidáme růžičkovou kapustu a při mírnější teplotě, promícháváme a 3-4 minuty povaříme, osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Přidáme opět do mísy spolu s masem a petrželkou, promícháme a dochutíme solí a pepřem. (ev. trochou cukru).

Recept je z kategorií: Saláty Teplé předkrmy


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.12.11 vloženo
  • 6711x zobrazeno

Čas přípravy

  • necelá hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 šalotky
  • 3 mrkve
  • 2 x Rumpsteak (à 275 g)
  • 700 g růžičkové kapusty
  • 4–5 stonků natě petrželky
  • 2 PL oleje
  • sůl
  • černý pepř
  • 3 PL másla
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • kůra z ½ pomeranče
  • strouhaný muškátový oříšek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Elycha 02.01.12 22:25

Kapusta překvapila. Jako silvestrovské občerstvení se osvědčila ideálně.
Ovšem rozdělování růžiček na jednotlivé listy je časově náročné a je lepší jej praktikovat ve formě zábavné společenské hry.
Místo masa byl použit pršut, nicméně výsledek byl fenomenální.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

wydra 08.12.11 13:12

Diskuse k receptu Teplý salát z růžičkové kapusty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
wydra  03.01.12 13:26

To jsou obrane listky po uvareni celych kapusticek!! A jen castecne, jen ty, co padaly skoro samy!! :P

 
midla
266 příspěvků 03.01.12 13:20

A na té fotce od wydry je co? To nejsou rozebrané kapustičky?

Příspěvek upraven 03.01.12 v 13:21

 
wydra  03.01.12 13:09

Oblansirovat kapusticky a delit na prvocinitele pujdou snaz. Tedy ja bych ani to nedelala ! :zed:
Rozebirat nevarene muze byt spolecenska hra jedine snad pro trestance !

Příspěvek upraven 03.01.12 v 13:10

 
midla
266 příspěvků 03.01.12 12:03

Příště tedy bude doma společenská hra na vaření. Variací je nekonečně mnoho. :lol: :hug:

Příspěvek upraven 03.01.12 v 12:30

 
Elycha
1 příspěvek 02.01.12 22:25

Kapusta překvapila. Jako silvestrovské občerstvení se osvědčila ideálně.
Ovšem rozdělování růžiček na jednotlivé listy je časově náročné a je lepší jej praktikovat ve formě zábavné společenské hry.
Místo masa byl použit pršut, nicméně výsledek byl fenomenální.

 
wydra  08.12.11 13:21

Ten ti bude obvzlast sluset !!!!!!!!!!! :mrgreen: pridej jeste jeden hezky recept a muzes si k nemu poridit i cepicku :-)

 
midla
266 příspěvků 08.12.11 13:17

Diky wydro za krásnou fotku i za takové promtní vyzkoušení. Koupím si přinejmenším vydří kožich :lol:

 
wydra  08.12.11 13:12

Akorat jsem premyslela, co si udelam k jidlu ! Kapusticky doma, steak nikoliv, ale rada pouzivam hovezi mlete. Kulicky jsem okorenila po svem (roasted curry a pepr a sul) . Pomerance nikoliv kura, ale tri kolecka jsem restovala s tou cibuli.
Midlo, posilam ti fotku a ty kup si za odmenu neco na sebe, fakt dobreee! :potlesk:

 
midla
266 příspěvků 08.12.11 10:14

Místo masa jsem dala aspoň šunku, ale salát by se obešel úplně bez masa. Nebylo víno a zapomněla jsem na petržel (hlad byl velikej). Salát mě velmi příjemně překvapil. Trochu práce s rozebráním růžiček, ale doporučuji zkusit. Jo strouhla jsem na hotový trochu parmezánu Gran Moravia, ale bylo také v podstatě nadbytečné.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz