Recept Teplý fenyklový salát

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Fenykl zbavím horních listů a omyju ho. Aromatickou nať si dám stranou, jemně ji pokrájím a použiju na závěrečné dochucení salátu. Fenykl rozpůlím a pokrájím podélně na tenké plátky. Na pánev dám trochu olivového oleje, nechám rozpálit a orestuji na něm fenykl z obou stran dozlatova. Potom přendám na ubrousek, zbavím tuku a dám do mísy.

Vařené brambory (můžeme použít zbylé od oběda) rozšťouchám a spolu s pokrájenou slaninou orestuji na pánvi po fenyklu a přidám do mísy. Vejce pokrájím na hrubší kostky a přidám k ostatním surovinám. Dochutím solí, pepřem, olivovým olejem a citrónovou šťávou. Podávám teplé jako lehkou večeři.

Kdo chce, může si dát i majolku nebo dochutit kořením podle sebe.

Recept je z kategorií: Saláty


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.11.11 vloženo
  • 3998x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 středně velké hlízy fenyklu
  • 2 středně velké vařené brambory
  • 1 vejce vařené natvrdo
  • 100 g anglické slaniny
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • citrónová šťáva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Teplý fenyklový salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Houbová smaženice Houbová smaženice
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz