Recept Teplý fenyklový salát

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Fenykl zbavím horních listů a omyju ho. Aromatickou nať si dám stranou, jemně ji pokrájím a použiju na závěrečné dochucení salátu. Fenykl rozpůlím a pokrájím podélně na tenké plátky. Na pánev dám trochu olivového oleje, nechám rozpálit a orestuji na něm fenykl z obou stran dozlatova. Potom přendám na ubrousek, zbavím tuku a dám do mísy.

Vařené brambory (můžeme použít zbylé od oběda) rozšťouchám a spolu s pokrájenou slaninou orestuji na pánvi po fenyklu a přidám do mísy. Vejce pokrájím na hrubší kostky a přidám k ostatním surovinám. Dochutím solí, pepřem, olivovým olejem a citrónovou šťávou. Podávám teplé jako lehkou večeři.

Kdo chce, může si dát i majolku nebo dochutit kořením podle sebe.

Recept je z kategorií: Saláty


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.11.11 vloženo
  • 4110x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 středně velké hlízy fenyklu
  • 2 středně velké vařené brambory
  • 1 vejce vařené natvrdo
  • 100 g anglické slaniny
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • citrónová šťáva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Teplý fenyklový salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz