Recept Teplý fenyklový salát

thekla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Fenykl zbavím horních listů a omyju ho. Aromatickou nať si dám stranou, jemně ji pokrájím a použiju na závěrečné dochucení salátu. Fenykl rozpůlím a pokrájím podélně na tenké plátky. Na pánev dám trochu olivového oleje, nechám rozpálit a orestuji na něm fenykl z obou stran dozlatova. Potom přendám na ubrousek, zbavím tuku a dám do mísy. Vařené brambory (můžeme použít zbylé od oběda) rozšťouchám a spolu s pokrájenou slaninou orestuji na pánvi po fenyklu a přidám do mísy. Vejce pokrájím na hrubší kostky a přidám k ostatním surovinám. Dochutím solí, pepřem, olivovým olejem a citrónovou šťávou. Podávám teplé jako lehkou večeři. Kdo chce, může si dát i majolku nebo dochutit kořením podle sebe.

Recept je z kategorií: Saláty

Nahlásit recept

  • 07.11.11 vloženo
  • 5306x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 středně velké hlízy fenyklu
  • 2 středně velké vařené brambory
  • 1 vejce vařené natvrdo
  • 100 g anglické slaniny
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • citrónová šťáva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Teplý fenyklový salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz