Recept Teplý fenyklový salát

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Fenykl zbavím horních listů a omyju ho. Aromatickou nať si dám stranou, jemně ji pokrájím a použiju na závěrečné dochucení salátu. Fenykl rozpůlím a pokrájím podélně na tenké plátky. Na pánev dám trochu olivového oleje, nechám rozpálit a orestuji na něm fenykl z obou stran dozlatova. Potom přendám na ubrousek, zbavím tuku a dám do mísy. Vařené brambory (můžeme použít zbylé od oběda) rozšťouchám a spolu s pokrájenou slaninou orestuji na pánvi po fenyklu a přidám do mísy. Vejce pokrájím na hrubší kostky a přidám k ostatním surovinám. Dochutím solí, pepřem, olivovým olejem a citrónovou šťávou. Podávám teplé jako lehkou večeři. Kdo chce, může si dát i majolku nebo dochutit kořením podle sebe.

Recept je z kategorií: Saláty

Nahlásit recept

  • 07.11.11 vloženo
  • 4377x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 středně velké hlízy fenyklu
  • 2 středně velké vařené brambory
  • 1 vejce vařené natvrdo
  • 100 g anglické slaniny
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • citrónová šťáva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Teplý fenyklový salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz