Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
thekla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Fenykl zbavím horních listů a omyju ho. Aromatickou nať si dám stranou, jemně ji pokrájím a použiju na závěrečné dochucení salátu. Fenykl rozpůlím a pokrájím podélně na tenké plátky. Na pánev dám trochu olivového oleje, nechám rozpálit a orestuji na něm fenykl z obou stran dozlatova. Potom přendám na ubrousek, zbavím tuku a dám do mísy. Vařené brambory (můžeme použít zbylé od oběda) rozšťouchám a spolu s pokrájenou slaninou orestuji na pánvi po fenyklu a přidám do mísy. Vejce pokrájím na hrubší kostky a přidám k ostatním surovinám. Dochutím solí, pepřem, olivovým olejem a citrónovou šťávou. Podávám teplé jako lehkou večeři. Kdo chce, může si dát i majolku nebo dochutit kořením podle sebe.
Recept je z kategorií: Saláty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Teplý fenyklový salát