Recept Teltovský tuřínek s petrželkou

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Teltovský tuřínek s petrželkou

Postup

1. Tuřínky, případně vodnici (ale pozor - vodni­ce se uvaří mnohem dříve než tuřín) oloupeme, omyjeme a osušíme. 2. V kastrolu opražíme 2 lžíce krystalového cuk­ru a přidáme máslo. Cukr necháme rozpustit. Poté vložíme tuřínky a za stálého pohybování kastrolem na ohni zhruba 5 min. rovnoměrně opékáme. 3. Přilijerne vývar a citronovou šťávu a pod po­kličkou asi 40 min. dusíme. Během dušení kast­rolem několikrát potřeseme, aby se zelenina du­sila rovnoměrně. 4. Omytou a osušenou petrželku najemno nase­káme. Pokrm posypeme a opepříme čerstvě mle­tým bílým pepřem.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 03.06.02 vloženo
  • 7619x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g malých teltovských tuřínků (Teltower Rübchen)
  • 2 lžíce cukru
  • 40 g másla
  • 125 ml horkého kuře­cího vývaru z kostky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/2 svazku petrželky
  • bílý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Teltovský tuřínek s petrželkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz