Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sivakova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Telecí kýtu zbavíme žilek, naklepeme, protáhneme slaninou, uzeným masem a okurkou, svážeme, vložíme do hrnce, kde jsme vařili 2 díly vody, 1 díl octa, 1 díl bílého vína. Přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, sůl a koření. Maso vaříme do měkka, vyjmeme, zabalíme do čistého ubrousku a necháme do druhého dne v chladnu. Rozkrájíme na tenké plátky. Polévku procedíme a necháme ustát. Sebereme všechen tuk, přidáme želatinu nebo masový rosol, vyčistíme bílky a procedíme ubrouskem. Pokrájené maso zalijeme, necháme ztuhnout a zdobíme sekaným rosolem, citronem a petrželkou. Podáváme se smetanovou majonézou.
Recept je z kategorií: Rolády a závitky
lehký zeleninový salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Telecí v rosolu