Recept Telecí v rosolu

sivakova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Telecí kýtu zbavíme žilek, naklepeme, protáhneme slaninou, uzeným masem a okurkou, svážeme, vložíme do hrnce, kde jsme vařili 2 díly vody, 1 díl octa, 1 díl bílého vína. Přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, sůl a koření. Maso vaříme do měkka, vyjmeme, zabalíme do čistého ubrousku a necháme do druhého dne v chladnu. Rozkrájíme na tenké plátky. Polévku procedíme a necháme ustát. Sebereme všechen tuk, přidáme želatinu nebo masový rosol, vyčistíme bílky a procedíme ubrouskem. Pokrájené maso zalijeme, necháme ztuhnout a zdobíme sekaným rosolem, citronem a petrželkou. Podáváme se smetanovou majonézou.

Recept je z kategorií: Rolády a závitky

Nahlásit recept

  • 09.11.07 vloženo
  • 2712x zobrazeno

Čas přípravy

  • neuvedeno

Ingredience

  • Telecí kýta
  • slanina
  • uzené maso
  • okurka
  • 2 díly vody
  • 1 díl octa
  • 1 díl bílého vína
  • kořenová zelenina
  • cibule
  • sůl
  • celý pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • želatina nebo masový rosol
  • bílky citron
  • petrželka

Doporučená příloha

  • lehký zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Telecí v rosolu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz