Recept Telecí řízek samotného satanáše

Pupek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Telecí řízky mírně naklepeme, osolíme, pokořeníme adžikou, zakapeme tabascem a olejem. Necháme přes pracovní dobu odpočinout. Poté na olejomásle opečeme řízky z obou stran, ke konci přidáme očištěné a posolené stročky (vcelku) – a osmahneme je. Na másle umícháme vejce na cibulce (osolíme, opepříme a opět lehce zakápneme tabascem). Usmaženými vejci opatrně naplníme trychtýře stročků. Telecí řízky položíme na talíř, zalijeme teplou žampionovou omáčkou a nahoru položíme plátek citronu (s petržekou). Maso obložíme naplněnými houbami. Otevřeme láhev Merlotu, uděláme na maminu hudry hudry, zachrastíme řetězem – a tváříme se lišácky.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 29.07.05 vloženo
  • 5444x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 telecí řízky
  • tabasco
  • 10 trubek stročků trubkovitých
  • 2 vejce
  • 1 cibulka
  • 1 KL másla
  • 2 šálky žampionové omáčky
  • olej
  • dvě kolečka citronu
  • směs koření Adžika
  • sůl, drcený pepř.

Doporučená příloha

  • dušená apačská rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Telecí řízek samotného satanáše

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Telecí řízek samotného satanáše

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Telecí řízek samotného satanáše

Stroček je šedočerná houba s příjemným aroma, která se používá hlavně sušená a rozdrcená na prach jako koření. Pro svůj nevábný trumpetoidní vzhled ji sice moc lidí nesbírá, ale chuť má téměř královskou. Koncem léta a na podzim roste poměrně hojně v listnatých lesích. My na stročky chodíme s kosou. Já kosím stročky, Osceola václavky, sem tam setneme i nějaký ten hříbek :o)

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Stroček trubkovitý

Díky, Manku. Teď když vím že to je houba, hledání je jednodušší.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Telecí řízek samotného satanáše

Pardon, STROČEK…

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Telecí řízek samotného satanáše

Srroček je houba, vypadá jako trumpeta, proto trubkovitý. Je krásně černý, což dost lidí odrazuje od jeho sbírání. :-)

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Telecí řízek samotného satanáše

Prosím, co je to stroček/stročka? Ve slovníku jsem to nenašla.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Telecí řízek samotného satanáše

Klidně oponuj. Moje recepty nejsou kolikrát ani tak o vaření…
Ale jak mě to popadne, tak neznám vařečku bratra… A taky holt někdy musím vařit podle toho, co zbylo v ledničce.
A přece mě v takovým pařáku nevyženeš do obchodu nakupovat!!!

:o)

blueska
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Telecí řízek samotného satanáše

Tak poprvé oponuji…proč hebké jemné telecí? To udělám z dospělého telete :-)) a telecí udělám jak ho dělám dycky. Ale ten recept je tak jednoduchý, že mi je žinantní jej zde vkládat.
Ale vložím :-))) .telecí plátky osolím, obalím v mouce, v rozšlehaném vejci s troškou muškátového květu a na másle opéknu :-), s novým brambůrkem a hlávkovým salátem je to delikateska i pro bezzubé miminko nebo bezzubou bábinku. A ten Merlot si dám, i liščí ksicht nahodím :-)))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz