Recept Telecí řízek samotného satanáše

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Telecí řízky mírně naklepeme, osolíme, pokořeníme adžikou, zakapeme tabascem a olejem. Necháme přes pracovní dobu odpočinout. Poté na olejomásle opečeme řízky z obou stran, ke konci přidáme očištěné a posolené stročky (vcelku) – a osmahneme je. Na másle umícháme vejce na cibulce (osolíme, opepříme a opět lehce zakápneme tabascem). Usmaženými vejci opatrně naplníme trychtýře stročků. Telecí řízky položíme na talíř, zalijeme teplou žampionovou omáčkou a nahoru položíme plátek citronu (s petržekou). Maso obložíme naplněnými houbami. Otevřeme láhev Merlotu, uděláme na maminu hudry hudry, zachrastíme řetězem – a tváříme se lišácky.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 29.07.05 vloženo
  • 5124x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 telecí řízky
  • tabasco
  • 10 trubek stročků trubkovitých
  • 2 vejce
  • 1 cibulka
  • 1 KL másla
  • 2 šálky žampionové omáčky
  • olej
  • dvě kolečka citronu
  • směs koření Adžika
  • sůl, drcený pepř.

Doporučená příloha

  • dušená apačská rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Telecí řízek samotného satanáše

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Telecí řízek samotného satanáše

Stroček je šedočerná houba s příjemným aroma, která se používá hlavně sušená a rozdrcená na prach jako koření. Pro svůj nevábný trumpetoidní vzhled ji sice moc lidí nesbírá, ale chuť má téměř královskou. Koncem léta a na podzim roste poměrně hojně v listnatých lesích. My na stročky chodíme s kosou. Já kosím stročky, Osceola václavky, sem tam setneme i nějaký ten hříbek :o)

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Stroček trubkovitý

Díky, Manku. Teď když vím že to je houba, hledání je jednodušší.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Telecí řízek samotného satanáše

Pardon, STROČEK…

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Telecí řízek samotného satanáše

Srroček je houba, vypadá jako trumpeta, proto trubkovitý. Je krásně černý, což dost lidí odrazuje od jeho sbírání. :-)

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Telecí řízek samotného satanáše

Prosím, co je to stroček/stročka? Ve slovníku jsem to nenašla.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Telecí řízek samotného satanáše

Klidně oponuj. Moje recepty nejsou kolikrát ani tak o vaření…
Ale jak mě to popadne, tak neznám vařečku bratra… A taky holt někdy musím vařit podle toho, co zbylo v ledničce.
A přece mě v takovým pařáku nevyženeš do obchodu nakupovat!!!

:o)

blueska
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Telecí řízek samotného satanáše

Tak poprvé oponuji…proč hebké jemné telecí? To udělám z dospělého telete :-)) a telecí udělám jak ho dělám dycky. Ale ten recept je tak jednoduchý, že mi je žinantní jej zde vkládat.
Ale vložím :-))) .telecí plátky osolím, obalím v mouce, v rozšlehaném vejci s troškou muškátového květu a na másle opéknu :-), s novým brambůrkem a hlávkovým salátem je to delikateska i pro bezzubé miminko nebo bezzubou bábinku. A ten Merlot si dám, i liščí ksicht nahodím :-)))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz