Recept Telecí ragú s bramboráčky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Telecí ragú s bramboráčky

Postup

1. Oloupeme a nahrubo nastrouháme vařené brambory. Po částech je rychle opečeme na oleji, osolíme, přimáčkneme a na mírném ohni opékáme asi 10 min. dozlatova. Opatrně je obrátí­me, dopečeme a rozdělíme na talíře. 2. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli posekáme. Maso opékáme na oleji a másle. Přidáme cibuli, poprášíme mou­kou a pražíme asi 3 min. Poté obojí vyjmeme. 3. Vypečenou šťávu rozředíme vínem. Prolijeme vývar a necháme trochu povařit. Přidáme maso a společně ohříváme asi 2 min. Vmícháme smeta­nu, osolíme a opepříme.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 27.06.02 vloženo
  • 8760x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 690 kcal, 34 g bílk., 41 g tuků, 41 g sacharidů
  • 750 g brambor vařených ve slupce
  • sůl
  • olej na pečení
  • 600 g telecích řízků
  • 1 velká cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce mouky
  • 125 ml suchého bílého vína
  • 125 ml masového vývaru (z kostky)
  • 125 ml smetany
  • bílý pepř

Doporučená příloha

  • Podáváme s bramboráky, popř, s dušenýmí rajčaty a lahůdkovou cibulkou.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Telecí ragú s bramboráčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz