Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sivakova Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Telecí maso důkladně omyjeme a nakrájíme na kusy. Houby očistíme, oddělíme nohy a škrabkou je zbavíme povrchových vláken. Potom je omyjeme a rozkrájíme na plátky. Pokud použijeme houby sušené, musíme je řádně propláchnout, nejlépe v sítkovém cedníku. Na oheň dáme do hrnce olivový olej a máslo. Jakmile se tuk rozpustí, spojí a řádně prohřeje, přidáme do něho veškerou drobně pokrájenou zeleninu a kusy rozkrájeného masa. Když maso a zeleninu podusíme, přidáme k nim houby. Vše ochutíme pepřem a solí. V okamžiku, kdy se maso zbarví dozlatova, poléváme je bílým vínem. Jakmile poslední dávka vína vysmahne, přidáme plátky masitých oloupaných rajčat a vše zalijeme naběračkou masového vývaru. Potom vše důkladně zamícháme a přikryjeme pokličkou. Zmírníme plamen a vaříme asi 1 hodinu. Pokrm podáváme na oválných mísách. Ozdobíme jej 3 koláčky z bramborového pyré. Koláčky můžeme uprostřed přizdobit nadrobno nakrájenými kousky rajčat tak, aby pokrm dostal vzhled dokonalé myslivecké pochoutky.
Recept je z kategorií: Telecí maso
bílé víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Telecí pochoutka italského myslivce
Díky svevo, vidím, že jsi specialistka na italskou kuchyni. Zkouknu Tvoje recepty. Přeji pěkný víkend.
Nejen že vypadá, JE to dobré a ingredience jsou správné. Výsledek nemá být vodnatý, nechat odpařit. Ta syrová rajčata bych k tomu nepřidávala. Italský název: Vitello alla cacciatora.
Zdravím.
To vypadá hodně dobře.