Recept Telecí pochoutka italského myslivce

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Telecí maso důkladně omyjeme a nakrájíme na kusy. Houby očistíme, oddělíme nohy a škrabkou je zbavíme povrchových vláken. Potom je omyjeme a rozkrájíme na plátky. Pokud použijeme houby sušené, musíme je řádně propláchnout, nejlépe v sítkovém cedníku. Na oheň dáme do hrnce olivový olej a máslo. Jakmile se tuk rozpustí, spojí a řádně prohřeje, přidáme do něho veškerou drobně pokrájenou zeleninu a kusy rozkrájeného masa. Když maso a zeleninu podusíme, přidáme k nim houby. Vše ochutíme pepřem a solí. V okamžiku, kdy se maso zbarví dozlatova, poléváme je bílým vínem. Jakmile poslední dávka vína vysmahne, přidáme plátky masitých oloupaných rajčat a vše zalijeme naběračkou masového vývaru. Potom vše důkladně zamícháme a přikryjeme pokličkou. Zmírníme plamen a vaříme asi 1 hodinu. Pokrm podáváme na oválných mísách. Ozdobíme jej 3 koláčky z bramborového pyré. Koláčky můžeme uprostřed přizdobit nadrobno nakrájenými kousky rajčat tak, aby pokrm dostal vzhled dokonalé myslivecké pochoutky.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 21.04.08 vloženo
  • 3737x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1000g telecí plece
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 celer
  • 1/2 sklenky panenského olivového oleje
  • 60g másla
  • 300g čerstvých hřibovitých hub nebo 35g sušených
  • 200g oloupaných rajčat
  • 1/2 l bílého vína
  • 1 sběračka masového vývaru
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Telecí pochoutka italského myslivce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Telecí pochoutka italského myslivce

Milka
236 příspěvků 13.3.10 02:48
Re: Telecí pochoutka italského myslivce.

Díky svevo, vidím, že jsi specialistka na italskou kuchyni. Zkouknu Tvoje recepty. Přeji pěkný víkend.

sveva
751 příspěvků 13.3.10 02:40
Re: Telecí pochoutka italského myslivce.

Nejen že vypadá, JE to dobré a ingredience jsou správné. Výsledek nemá být vodnatý, nechat odpařit. Ta syrová rajčata bych k tomu nepřidávala. Italský název: Vitello alla cacciatora.
Zdravím.

Milka
236 příspěvků 12.3.10 18:03
Re: Telecí pochoutka italského myslivce.

To vypadá hodně dobře.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz