Recept Telecí pochoutka italského myslivce

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Telecí maso důkladně omyjeme a nakrájíme na kusy. Houby očistíme, oddělíme nohy a škrabkou je zbavíme povrchových vláken. Potom je omyjeme a rozkrájíme na plátky. Pokud použijeme houby sušené, musíme je řádně propláchnout, nejlépe v sítkovém cedníku.
Na oheň dáme do hrnce olivový olej a máslo. Jakmile se tuk rozpustí, spojí a řádně prohřeje, přidáme do něho veškerou drobně pokrájenou zeleninu a kusy rozkrájeného masa. Když maso a zeleninu podusíme, přidáme k nim houby. Vše ochutíme pepřem a solí. V okamžiku, kdy se maso zbarví dozlatova, poléváme je bílým vínem. Jakmile poslední dávka vína vysmahne, přidáme plátky masitých oloupaných rajčat a vše zalijeme naběračkou masového vývaru. Potom vše důkladně zamícháme a přikryjeme pokličkou. Zmírníme plamen a vaříme asi 1 hodinu.
Pokrm podáváme na oválných mísách. Ozdobíme jej 3 koláčky z bramborového pyré. Koláčky můžeme uprostřed přizdobit nadrobno nakrájenými kousky rajčat tak, aby pokrm dostal vzhled dokonalé myslivecké pochoutky.

Recept je z kategorií: Telecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.04.08 vloženo
  • 3478x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1000g telecí plece
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 celer
  • 1/2 sklenky panenského olivového oleje
  • 60g másla
  • 300g čerstvých hřibovitých hub nebo 35g sušených
  • 200g oloupaných rajčat
  • 1/2 l bílého vína
  • 1 sběračka masového vývaru
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Telecí pochoutka italského myslivce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Milka
236 příspěvků 13.03.10 02:48
Re: Telecí pochoutka italského myslivce.

Díky svevo, vidím, že jsi specialistka na italskou kuchyni. Zkouknu Tvoje recepty. Přeji pěkný víkend.

 
sveva
751 příspěvků 13.03.10 02:40
Re: Telecí pochoutka italského myslivce.

Nejen že vypadá, JE to dobré a ingredience jsou správné. Výsledek nemá být vodnatý, nechat odpařit. Ta syrová rajčata bych k tomu nepřidávala. Italský název: Vitello alla cacciatora.
Zdravím.

 
Milka
236 příspěvků 12.03.10 18:03
Re: Telecí pochoutka italského myslivce.

To vypadá hodně dobře.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz