Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso osolte a opeprete. V hrnci rozehrejte 40 g másla a maso na nem po vsech stranách opecte do hneda. Pridejte k nemu salotku a orestujte ji. Do hrnce nalejte víno, zakryjte poklickou a duste 50 minut. Maso vyjmete a udrzujte teplé. Do hrnce vmíchejte smetanu a osolte. V kastrole rozehrejte zbylých 20 g másla a na nem orestujte slaninu do zlatova. Pridejte k ní houby, osolte, opeprete a duste pod poklickou 15 minut. Maso nakrájejte na plátky, dejte je na servírovací mísu, kolem nalejte smetanovou omácku a na ni rozdelte houbovou smes. Posypte nakrájenou petrzelkou.
Recept je z kategorií: Telecí maso
Knedlík, brambory.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
19.2.12 21:43
Veľmi chutná omáčka, použila som mrazené kuriatka (lišky), za ktoré
vďačím mojej mamke ;o)
Skombinovala som ju s prípravou teľacieho v papiňáku podľa Vali http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Telecí po vídeňsku s houbami
117 příspěvků 19.2.12 21:43
Veľmi chutná omáčka, použila som mrazené kuriatka (lišky), za ktoré vďačím mojej mamke ;o)
Skombinovala som ju s prípravou teľacieho v papiňáku podľa Vali http://www.labuznik.com/recipe.php?…
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Recept je skutecne rakouský.
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Já myslím, že diskuzí pod tímto receptem ceny telecího nezměníme. Kromě toho, jestli-že je to opravdu recept z Rakouska a po vídeňsku, tak tam stejně telecí maso nepatří. Telecí speciality v Rakousku jsou řízek, telecí ledvina a plněné telecí hrudí. Této pochoutce se říká Girardi roštěná a dělá se z hovězí roštěné. Ještě se přidávají kapary. Je to také vídeňská specialita, která je pojmenovaná po herci A. Girardi, který prý jedl hovězí maso připravené jenom na tento způsob.
Obdivuji muže, kteří se jako hobby kuchaři umí „postavit k plotně“, některým kamarádkám jsem takové muže někdy záviděla:-).. Na labužníkovi obdivuji Toma, Iva, Pupka, Nero, Cuso, Manka ,
. Obdivuji jejich vášeň k vaření a humor
v jejich komentářích a článcích. U Tebe spicer obdivuji ty obrázky,
které máš hned po ruce.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak to ti gemmo věřím, mě stačí vidět jeden dokument v TV,. a jsem z toho hotová dost dlouho. Kdybych to viděla osobně jako ty, tak nevím, nevím. Snad bych se naučila i vraždit a šla na ty politický parchanty, kteří to mají všechno na svědomí! Jestli někdo, něco, někdy vymyslí proti hladomoru, tak ne nějaká Nobelova cena, ale blahořečení a prohlášení za svatého a věčně žijícího snad a ještě by to bylo k nedocenění!
Krásný den! Jana
245 příspěvků 25.1.09 03:43
Spiser, Soňo, nevím, nejsem zemědělec ani národohospodář, jsem jenom „blbej doktor“ a to ještě takovej, co dělá rukama, ale přece je přednější nakrmit lidi než vyrábět naftu z kytek. Copak to vidíme jenom my, obyčejní lidé? U nás je to třeba o tom, že si odřekneme telecí nebo nějakou jinou lahůdku, ale já byla v Africe tři roky, ještě než jsem se vdala. Dodneška se z toho občas v noci budím.
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Také bych byl rád kdyby mi to nekdo vysvetlil. Muj rozum a moje vzdelání na to zrejme nestací. A souhlasím se Sonou ze je to velmi smutné, protoze logika a soucit s jinými nemá sanci tam kde se jedná o politiku a peníze.
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Tulinko, neváhej a udelej to. Urcite to bude dobré.
Ta Tvoje, jak rikaji Italove, je otazka za 100 milionu...........! Ja jsem jenom pochopila, ze logika, v cemkoliv a kdekoliv, nema sanci a to je velmi smutne. Sona
245 příspěvků 25.1.09 03:43
Spiser, telecí už začíná být příliš přepychovým jídlem i u nás, a to u nás byly potraviny vždycky za babku. A obávám se, že bude hůř. Hlavně v rozvojovém světě.
Můžete mi někdo vysvětli proč Evropa podporuje dotacemi útlum produkce potravin, když na světě začíná hladomor?
353 příspěvků 25.1.09 03:43
Já jsem zase přemýšlela, že bych telecí zkusila nahradit vepřovou panenkou ?
717 příspěvků 25.1.09 03:43
U nás je telecí maso ted, po zdrazení, tak drahé, ze si je nemohu dovolit. Proto jsem zkusil telecí nahradit krutímy prsy. Krutí prsa jsou dost suchá ale s touto omáckou a houbami nebyla vubec spatná. Jenom to uz nebylo „telecí po vídensku“.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Jane, telecí jsem ještě nedělala a pokud ho seženu, udělám ho podle tohoto receptu. Všechny ingredience se mi strašně líbí.