Recept Telecí plec

aneb Telecí plec s mrkví

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Hřiby namočíme do 125 ml horké vody. Maso podle potřeby odblaníme, omyjeme a osušíme. Prudce opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji. Cibuli oloupeme, posekáme, přidáme do oleje a zesklovatíme. 2. Zalijeme vínem a asi 5 min. povaříme, poté přidáme ohřátý vývar a namočené houby i s vodou. Přikryté dusíme 90 min. 3. Mezitím oloupeme mrkev a jemně pokrájíme. Na másle udusíme doměkka. 4. Telecí plec vyjmeme a udržujeme v teple. Štávu s houbami rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme s omáčkou a mrkví na talíře, posypeme sekanou petrželkou a ozdobíme bazalkou.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 19596x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 20 g sušených hřibů
  • 1,5 kg telecí plece
  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 200 ml bílého vína
  • 250 ml masového vývaru (z kostky)
  • 500 g mrkve
  • 1 lžíce másla
  • 150 g zakysané smetany
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • bazalka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Telecí plec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz