Recept Telecí plec

aneb Telecí plec s mrkví

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Hřiby namočíme do 125 ml horké vody. Maso podle potřeby odblaníme, omyjeme a osušíme. Prudce opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji. Cibuli oloupeme, posekáme, přidáme do oleje a zesklovatíme. 2. Zalijeme vínem a asi 5 min. povaříme, poté přidáme ohřátý vývar a namočené houby i s vodou. Přikryté dusíme 90 min. 3. Mezitím oloupeme mrkev a jemně pokrájíme. Na másle udusíme doměkka. 4. Telecí plec vyjmeme a udržujeme v teple. Štávu s houbami rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme s omáčkou a mrkví na talíře, posypeme sekanou petrželkou a ozdobíme bazalkou.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 18303x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 20 g sušených hřibů
  • 1,5 kg telecí plece
  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 200 ml bílého vína
  • 250 ml masového vývaru (z kostky)
  • 500 g mrkve
  • 1 lžíce másla
  • 150 g zakysané smetany
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • bazalka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Telecí plec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Cibulačka Cibulačka
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz