Recept Telecí pečínka Princ Orloff

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Klasicky rusko - francouzsky recept s ruskou konekci. Recept vytvoril zamestnanec prince Orloff byvaleho velvyslance ve Francii.

Postup

Den dopredu ocistit a osusit maso. Propichat ho vidlickou a potrit ho konakem a maslem. Predehrat troubu na 200 stupnu C. Do trochu vymasteneho pekacku polozit maso, kolem dat na kousky nakrajenou cibuli a mrkev a vse osolit a opeprit. Vlozit do horke trouby na 25 - 30, az je zelenina pekne zbarvena. Snizit teplotu na 180 stupnu C, prikryt poklici a pect dalsich 30 minut. Vyndat z trouby a nechat zchladnout. Najemno posekat salotky a houby a osmazit je na masle (duxelles). Osolit a opeprit podle chuti a pridat smetanu. Nechat vystydnout. Z masla, mleka, stavy z masa a mouky pripravit hustou besamel omacku a vylepsit ji zloutkem a spetkou muskatoveho kvetu. Jakmile je maso chladne, tak ho ostrym nozem nakrajet na tenke platky. Platek po platku potrit houbovou smesi (duxeslls) a zase je pritisknout k sobe. Znovu tak dat celou roladu dohromady a nakonec ji polit bechamelovou omackou a posypat Gruyère syrem. Vlozit do horke trouby a na 15 minut zapect. Celou maso polozit na misu oblozenou zeleninou a podavat.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 07.08.10 vloženo
  • 3720x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg teleci pecinky
  • 2 cibule
  • 1 mrkev
  • 25 cl cognac nebo brandy
  • 25 g zmekleho masla
  • sul a pepr
  • 3 lzice masla
  • 400 g hub
  • 3 hnede salotky
  • 3 lzice smatany
  • Besamel omacka:
  • 30 g masla
  • 20 g mouky
  • 150 cl mleka
  • 100 cl stavy z rolady bez tuku
  • 1 zloutek
  • spetka muskatoveho kvetu
  • 30 g nastrouhaneho syra Gruyère

Doporučená příloha

  • Nove brambory, zeleny hrasek, fazolky,

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Telecí pečínka Princ Orloff

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz