Recept Telecí pečeně špikovaná

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Telecí pečeně špikovaná

Postup

1. Maso omyjeme a osušíme. Sýr a hovězí jazyk nakrájíme na nudličky, 2 rozpůlené cibule na plát­ky, česnek rovněž na nudličky. 2. Maso prošpikujeme sýrem, jazykem, cibulí a česnekem, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Pečeni vložíme do kastrolu a polijeme ji horkým přepuštěným máslem. 3. Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a roz­krájíme. Zbylé cibule oloupeme a rozkrájíme na osminky. Obojí přidáme spolu s celým pepřem k masu a maso opečeme ze všech stran. 4. Zalijeme 250 ml horké vody. Za častého polévá­ní pečeně šťávou pečeme v troubě asi 75 min. Poté ji vyjmeme z kastrolu a uložíme do tepla. Šťávu propasírujeme a přimícháme zakysanou smetanu.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 03.03.02 vloženo
  • 11525x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1,5 kg telecí pečeně
  • 80 g sýra
  • 100 g uzeného hovězího jazyka
  • 4 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • 30 g přepuštěného másla
  • 1 svazek polévkové zeleniny
  • 6 zrnek pepře
  • 150 g zakysané smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Telecí pečeně špikovaná

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz