Recept Telecí pečeně špikovaná

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Telecí pečeně špikovaná

Postup

1. Maso omyjeme a osušíme. Sýr a hovězí jazyk nakrájíme na nudličky, 2 rozpůlené cibule na plát­ky, česnek rovněž na nudličky. 2. Maso prošpikujeme sýrem, jazykem, cibulí a česnekem, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Pečeni vložíme do kastrolu a polijeme ji horkým přepuštěným máslem. 3. Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a roz­krájíme. Zbylé cibule oloupeme a rozkrájíme na osminky. Obojí přidáme spolu s celým pepřem k masu a maso opečeme ze všech stran. 4. Zalijeme 250 ml horké vody. Za častého polévá­ní pečeně šťávou pečeme v troubě asi 75 min. Poté ji vyjmeme z kastrolu a uložíme do tepla. Šťávu propasírujeme a přimícháme zakysanou smetanu.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 03.03.02 vloženo
  • 10743x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1,5 kg telecí pečeně
  • 80 g sýra
  • 100 g uzeného hovězího jazyka
  • 4 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • 30 g přepuštěného másla
  • 1 svazek polévkové zeleniny
  • 6 zrnek pepře
  • 150 g zakysané smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Telecí pečeně špikovaná

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Adventní perníčky 2

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz