Recept Telecí pečeně se zeleninovou omáčkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Celer a mrkev nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Oloupaná rajčata zbavená jader rozkrájíme. 2. Maso omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme na másle. Zalijeme vínem a vývarem. 3. Svážeme bobkový list s 2 snítkami petrželky a tymiánem a s pečení 50 min. dusíme. 4. 20 min. před koncem dušení přidáme mrkev a celer a na posledních 10 min. pórek a rajčata. Hotové maso vyjmeme, vydušenou šťávu procedíme a zahustíme moukou. Povaříme, podle chuti osolíme, opepříme a přisladíme. Znovu vložíme zeleninu. Vmícháme posekanou petrželku. Telecí maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 6367x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 celeru
  • 3 mrkve
  • 2 pórky
  • 4 rajčata
  • 1 kg telecí kýty
  • sůl
  • pepř
  • 20 g másla
  • 175 ml bílého vína
  • 250 ml vývaru (z kostky)
  • 1 bobkový list
  • 1 svazek petrželky
  • 2 snítky tymiánu
  • 2 lžíce hladké mouky nebo solamylu
  • cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Telecí pečeně se zeleninovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz