Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Milan04 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Připravíme si na kostičky nakrájenou cuketu a okurku (obé oloupané). Promísíme s pepřem, solí (ne příliš) a lihovým octem (nutné - jinak budou ztrácet barvu). Na oleji osmahneme do jemněhněda drobně nakrájenou cibulku - nejlépe bílou, která je zajímavě nasládlá. Telecí řízky nakrájíme na tenounké nudličky, promísíme s koriandrem a jemně osolíme; v rozpáleném oleji a za neustálého míchání maso asi 11 minut opékáme. Vyndáme do vyhřátého kastrůlku (zachovat teplotu) a cuketovo-okurkovou směs zprudka a krátce (nesmí se ´rozblencat´), orestujeme na tuku z masa. Maso vrátíme, prolijeme vinným octem balsamico, směs případně dosolíme a ještě necháme přejít varem, aby se šťáva z balsamica pěkně zredukovala (žádná mouka!). POZOR: na chuť koriandru není česká kuchyně moc zvyklá, ale je to fakt zajímavé... Podáváme s co nejobyčejnější přílohou!
Recept je z kategorií: Telecí maso
na drobno pokrájené obyčejně uvařené brambory nebo dušené zelené fazolky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Telecí nudličky s překvapivým zeleninovým doplněním (ale jenom trochu)