Recept Telecí na smetaně s brioškami

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Telecí na smetaně s brioškami

Postup

1. Na bylinkové briošky vložíme do mísy mouku, cukr a 1 lžičku soli a do mouky vymáčkneme důlek. Droždí rozdrobíme a rozpustíme ve vlažném mléce. Směs vlijeme do důlku, smícháme s trochou mouky a necháme 15 min. kynout. Přidáme provensálské bylinky, vejce a máslo ve vločkách a vše zpracujeme na hladké těsto. Přikryté těsto necháme 2 hodiny kynout. 2. Těsto důkladně prohněteme na pomoučené pracovní ploše. Pak těsto vlo­žíme do 6 vymazaných formiček. Přikryté necháme kynout dalších 30 minut. Troubu předehřejeme na 160 °C a briošky pečeme dozlatova 30 - 35 minut. 3. Mezitím omyjeme telecí maso, osušíme je a nakrájíme na kostky. Maso prudce opečeme ze všech stran na 3 lžících rozehřátého oleje. Přidáme nakrá­jenou šalotku a osmahneme. Zalijeme vínem, osolíme a opepříme. Přilijeme telecí vývar a přikryté dusíme asi 2 hodiny. 4. Lišky či jiné houby očistíme, případně pokrájíme na kousky. Opečeme je na oleji a podušené přidáme do guláše. 5. Přilijeme smetanu a dusíme dalších 15 min. Asi 5 min. před koncem tepel­né úpravy omyjeme vinné hrozny, otrháme bobule a vmícháme je do guláše spolu s brusinkami. Guláš podle potřeby přisolíme a posypaný petrželkou podáváme s brioškami.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 07.10.03 vloženo
  • 9231x zobrazeno

Čas přípravy

  • 135 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • na osobu asi 670 kcal, 2800 kJ, 39 g bílkovin, 36 g tuků, 46 g sacharidů
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 lžička cukru
  • sůl
  • 1/2 kostky droždí
  • 150 ml mléka
  • 1 lžíce provensálských bylinek (mražených)
  • 125 g změklého másla
  • 1 kg telecího masa (kýta)
  • 100 g šalotky
  • 4 lžíce oleje
  • 125 ml bílého vína
  • pepř
  • 400 ml telecího vývaru
  • 250 g lišek (nebo jiných hub)
  • 200 ml smetany
  • 200 g vinných hroznů (bez jadérek)
  • 4 lžíce brusinkového kompotu
  • 1 lžíce posekané petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Telecí na smetaně s brioškami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz