Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Na bylinkové briošky vložíme do mísy mouku, cukr a 1 lžičku soli a do mouky vymáčkneme důlek. Droždí rozdrobíme a rozpustíme ve vlažném mléce. Směs vlijeme do důlku, smícháme s trochou mouky a necháme 15 min. kynout. Přidáme provensálské bylinky, vejce a máslo ve vločkách a vše zpracujeme na hladké těsto. Přikryté těsto necháme 2 hodiny kynout. 2. Těsto důkladně prohněteme na pomoučené pracovní ploše. Pak těsto vložíme do 6 vymazaných formiček. Přikryté necháme kynout dalších 30 minut. Troubu předehřejeme na 160 °C a briošky pečeme dozlatova 30 - 35 minut. 3. Mezitím omyjeme telecí maso, osušíme je a nakrájíme na kostky. Maso prudce opečeme ze všech stran na 3 lžících rozehřátého oleje. Přidáme nakrájenou šalotku a osmahneme. Zalijeme vínem, osolíme a opepříme. Přilijeme telecí vývar a přikryté dusíme asi 2 hodiny. 4. Lišky či jiné houby očistíme, případně pokrájíme na kousky. Opečeme je na oleji a podušené přidáme do guláše. 5. Přilijeme smetanu a dusíme dalších 15 min. Asi 5 min. před koncem tepelné úpravy omyjeme vinné hrozny, otrháme bobule a vmícháme je do guláše spolu s brusinkami. Guláš podle potřeby přisolíme a posypaný petrželkou podáváme s brioškami.
Recept je z kategorií: Telecí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Telecí na smetaně s brioškami