Recept Telecí maso „Tarnovské“

Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Telecí plec nakrájíme na menší kousky (5 kousků na jednu porci), osolíme, opepříme a osmahneme na oleji s drobně krájenou cibulí. Přidáme na nudličky krájenou kořenovou zeleninu, kapustu, třený česnek a osmažíme. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vývarem adochutíme. Když je vše z poloviny měkké, přidáme úhledné kousky brambor, rajčata, zastříkneme vínem a v troubě dodusíme do měkka.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 21.07.04 vloženo
  • 5667x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1500g telecí plece
  • sůl
  • pepř
  • 150g oleje
  • 300g mrkve
  • 100g celeru
  • 100g petržele
  • 500g kapusty
  • 150g cibule
  • 20g česneku
  • 150g rajčat
  • 50g mouky
  • 3dl vývaru
  • 5cl červeného vína

Doporučená příloha

  • Vhodnou přílohou je bílý chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Telecí maso „Tarnovské“

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Cibulačka Cibulačka
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz