Recept Telecí maso „Tarnovské“

pjs Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Telecí plec nakrájíme na menší kousky (5 kousků na jednu porci), osolíme, opepříme a osmahneme na oleji s drobně krájenou cibulí. Přidáme na nudličky krájenou kořenovou zeleninu, kapustu, třený česnek a osmažíme. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vývarem adochutíme. Když je vše z poloviny měkké, přidáme úhledné kousky brambor, rajčata, zastříkneme vínem a v troubě dodusíme do měkka.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 21.07.04 vloženo
  • 6062x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1500g telecí plece
  • sůl
  • pepř
  • 150g oleje
  • 300g mrkve
  • 100g celeru
  • 100g petržele
  • 500g kapusty
  • 150g cibule
  • 20g česneku
  • 150g rajčat
  • 50g mouky
  • 3dl vývaru
  • 5cl červeného vína

Doporučená příloha

  • Vhodnou přílohou je bílý chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Telecí maso „Tarnovské“

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Chilli con carne Chilli con carne
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz