Recept Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky

CBRM Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky

Úvod

Telecí krk je ideálním pokrmem do chmurného podzimního počasí. Připravte si ho doma tak, jak jej doporučuje kreativní šéfkuchař GARE Restaurants Jan Kvasnička.

Postup

Postup: Telecí krk zavážeme do provázku a opečeme na oleji. Na výpeku osmažíme cibuli dohněda a přidáme cukr, který necháme zkaramelizovat. Přidáme rajčata, sůl, pepř a nakonec vývar. Celé necháme povařit. Takto připravené telecí krky uložím do pekáče, zalijeme marinádou a pečeme na 135 °C, po dobu asi 2 hodin. Když je hotovo, marinádu slijeme a ponecháme si ji pro použití na omáčku. Omáčka: Papriku, lilek a cuketu si zvlášť orestujeme, budeme je přidávat do omáčky až úplně nakonec. Červenou cibuli nakrájíme na hrubší kousky, krátce orestujeme na oleji, přidáme rajčata a česnek. Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem, necháme zhruba hodinu povařit, přidáme šalvěj, dochutíme solí a pepřem. Takto hotovou omáčku přecedíme a přidáme do ní orestované cukety, lilky a papriky.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo

Nahlásit recept

  • 30.10.19 vloženo
  • 1721x zobrazeno

Čas přípravy

  • 210 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Marinované telecí:
  • Telecí krk 1 kg
  • Cibule 1 kg
  • Rajčata 1 kg
  • Telecí, případně drůbeží vývar 2 l
  • Cukr 300 g
  • Olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Omáčka:
  • Červená cibule 1 kg
  • Šalvěj 25 g
  • Rajčata 2 kg
  • Česnek 3 stroužky
  • Mouka 0,5 kg
  • Cuketa 0,5 kg
  • Lilek 0,5 kg
  • Paprika 0,5 kg
  • Telecí, případně drůbeží vývar 1,5 l
  • Sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

CBRM 30.10.19 11:53

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky

casino
4497 příspěvků 17.11.19 18:42
Na 1kg masa - 10kg dalších surovin

Dotaz OT
Nebývala zde možnost před přidáním příspěvku tento napřed popatřit?

Příspěvek upraven 17.11.19 v 18:45

Eja
3871 příspěvků 9.11.19 15:11

300 g cukru a půl kila mouky na kilo nebohého telecího krčku :roll:

amylon
29 příspěvků 8.11.19 22:17

Napočítala jsem 6,5 kilo zeleniny, v tom se asi půl kila mouky ztratí. Takto se vaří v restauracích? Moc jsem to nepochopila.

casino
4497 příspěvků 8.11.19 18:09

No, předpokládejme, že Mouka 0,5 kg je překlep že :roll:
Ale i tak, při množství surovin na 1kg masa, to vypadá jako krmě pro napraveného vegetariána :mrgreen:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz