Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
CBRM Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Telecí krk je ideálním pokrmem do chmurného podzimního počasí. Připravte si ho doma tak, jak jej doporučuje kreativní šéfkuchař GARE Restaurants Jan Kvasnička.
Postup: Telecí krk zavážeme do provázku a opečeme na oleji. Na výpeku osmažíme cibuli dohněda a přidáme cukr, který necháme zkaramelizovat. Přidáme rajčata, sůl, pepř a nakonec vývar. Celé necháme povařit. Takto připravené telecí krky uložím do pekáče, zalijeme marinádou a pečeme na 135 °C, po dobu asi 2 hodin. Když je hotovo, marinádu slijeme a ponecháme si ji pro použití na omáčku. Omáčka: Papriku, lilek a cuketu si zvlášť orestujeme, budeme je přidávat do omáčky až úplně nakonec. Červenou cibuli nakrájíme na hrubší kousky, krátce orestujeme na oleji, přidáme rajčata a česnek. Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem, necháme zhruba hodinu povařit, přidáme šalvěj, dochutíme solí a pepřem. Takto hotovou omáčku přecedíme a přidáme do ní orestované cukety, lilky a papriky.
Recept je z kategorií: Hlavní jídlo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky
Dotaz OT
Nebývala zde možnost před přidáním příspěvku tento napřed popatřit?
Příspěvek upraven 17.11.19 v 18:45
300 g cukru a půl kila mouky na kilo nebohého telecího krčku
33 příspěvků 8.11.19 22:17
Napočítala jsem 6,5 kilo zeleniny, v tom se asi půl kila mouky ztratí. Takto se vaří v restauracích? Moc jsem to nepochopila.
No, předpokládejme, že Mouka 0,5 kg je překlep že

Ale i tak, při množství surovin na 1kg masa, to vypadá jako krmě pro napraveného vegetariána