Recept Telecí kotlet Bohemia

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V telecí kotletě vytvoříme kapsu, vyplníme ji žemlovou nádivkou, kapsu uzavřeme jehlou nebo párátky, maso okořeníme a prudce opečeme. Na másle orestujeme jemně nakrájenou směs zeleniny a na tento základ vložíme opečené kotlety. Pod pokličkou dusíme doměkka, pak maso vyjmeme a omáčku zahustíme máslovou jíškou. Přidáme k ní šlehačku, sůl, bílý pepř a bílé víno, provaříme a přepasírujeme. Čerpáno z časopisu Vlasta (43/1998).

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 08.03.06 vloženo
  • 5570x zobrazeno

Ingredience

  • 800 g telecí kotlety
  • směs cibule a kořenové zeleniny (*jako na svíčkovou omáčku*)
  • 250 ml šlehačky
  • 100 ml bílého vína
  • máslová jíška
  • chřest a mladá mrkvička
  • vykrajovaný vařený brambor;
  • *Žemlová nádivka:*
  • 150 g housky (*krájené na drobné kostičky*)
  • 2 vejce
  • 100 g šunky
  • 30 g petrželky
  • 100 ml šlehačky
  • sůl
  • bílý pepř.

Doporučená příloha

  • jemné houskové knedlíky, chřest a mladá mrkvička dušená na másle jako obloha

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Telecí kotlet Bohemia

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz