Recept Telecí játra s těstovinami

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Telecí játra s těstovinami

Postup

1. Penne uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Scedíme a necháme na sítu dobře okapat. 2. Feferonku omyjeme, vyřízneme semeník, lusk nadrobno pokrájíme a osmahneme na 1 lžíci ole­je. Zalijeme vínem a 125 ml vody a zahřejeme. Vmícháme omáčku k těstovinám v prášku a uva­říme podle návodu. 3. Lístky šalvěje omyjeme, krátce podusíme na jedné lžíci oleje a vyjmeme. Telecí játra obalíme v mouce a na rozehřátém oleji opékáme po každé straně asi 2 min. Poté osolíme a opepříme. 4. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáč­kou a obložíme telecími játry. Můžeme posypat pokrájenou pažitkou. Vhodným doplňkem pokrmu je čerstvý hlávkový salát.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 04.02.02 vloženo
  • 5365x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g penne (italské těstoviny)
  • 1 malá feferonka
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 125 ml bílého vína
  • 1 balení omáčky k těstovinám
  • 8 malých lístků šalvěje
  • 8 plátků telecích jater (asi po 50 g)
  • 2 lžíce mouky
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Telecí játra s těstovinami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Masarykovo cukroví

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz