Recept Telecí játra s těstovinami

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Telecí játra s těstovinami

Postup

1. Penne uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Scedíme a necháme na sítu dobře okapat. 2. Feferonku omyjeme, vyřízneme semeník, lusk nadrobno pokrájíme a osmahneme na 1 lžíci ole­je. Zalijeme vínem a 125 ml vody a zahřejeme. Vmícháme omáčku k těstovinám v prášku a uva­říme podle návodu. 3. Lístky šalvěje omyjeme, krátce podusíme na jedné lžíci oleje a vyjmeme. Telecí játra obalíme v mouce a na rozehřátém oleji opékáme po každé straně asi 2 min. Poté osolíme a opepříme. 4. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáč­kou a obložíme telecími játry. Můžeme posypat pokrájenou pažitkou. Vhodným doplňkem pokrmu je čerstvý hlávkový salát.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 04.02.02 vloženo
  • 5068x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g penne (italské těstoviny)
  • 1 malá feferonka
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 125 ml bílého vína
  • 1 balení omáčky k těstovinám
  • 8 malých lístků šalvěje
  • 8 plátků telecích jater (asi po 50 g)
  • 2 lžíce mouky
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Telecí játra s těstovinami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz