Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Princezna Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Příprava ovoce : Oloupané mandle příčně nakrájíme a na suché pánvi s cukrem opražíme na světlý karamel. Přendáme je na talířek. Na téže pánvičce rozpustíme cukr, necháme slabě zkaramelizovat a zalijeme lžící vody. Pak přidáme máslo, koňak a vložíme na plátky nakrájený pomeranč a jablko. Oboje prohřejeme po bou stranách. Nesmí se vařit. Oboje dáme stranou. Odblaněná játra slabě osolíme, poprášíme moukou a na másle opečeme na každé straně 3 min. Játra přendáme na talíř, šťávu zalijeme lžící vody a povaříme. Má jí být jen tolik, co se zachytí na mase, nena talíři. K nahřátému ovoci přidáme lžíci ušlehané neslazené smetany, promícháme a podáváme na dezertním talířku jako přílohu. V malém košíčku podáme toasty.
Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností
toasty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Telecí játra pro Labužníky