Recept Telecí játra na kyselo

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Telecí játra na kyselo

Úvod

Saure Leber - tedy recept německý, podle mne velmi dobré jídlo, které může rozšířit škálu možností.
Určitě by to také šlo z vepřových jater, ale to nemám vyzkoušené.

Postup

Do horkého tuku dát smažit na jemná kolečka nakrájenou cibuli, po chvíli přidat 1 PL hladké mouky a orestovat vše dozlatova. Přidat nakrájená játra a za stálého míchání a obracení dále restovat, až játra získají stejnoměrnou barvu a jsou i uvnitř propečená - kousek přepůlit a kouknout. Pak zalít horkým vývarem a dobrým octem, nechat krátce povařit, aby se šťáva spojila a přitom osolit a opepřit.
Zahušťovat není potřeba, zbytečně by se prodlužovala doba vaření a játra by mohla ztvrdnout.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.06.14 vloženo
  • 2157x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 500 g telecích jater
  • 2 ks cibule - střední vel.
  • 1 PL hladké mouky
  • 60 g tuku
  • 2 PL vinného octa
  • 2 dl vývaru
  • sůl
  • pepř drcený ( mletý)

Doporučená příloha

  • rýže, brkaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 10.06.14 17:17

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Telecí játra na kyselo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1671 příspěvků 12.06.14 20:56

Já to s chutí snědla hned po uvaření - na dnes nezbylo vůbec nic, tak to bylo dobré! Dialog s psychicky handicapovaným jedincem moji chuť k jídlu NEOVLIVNÍ :mavam:

 
daduuja
1140 příspěvků 12.06.14 20:40

Trochu jater i rýže zbylo, tak jsem to dnes smíchala, tedy rýži do jater vmíchala, ohřála na plynu a lžící z kastrolu labužnicky snědla při čtení zajímavých komentářů k palačince s karamelem, buď mi to chutnalo víc jak včera nebo jsem měla hlad, jedno je jisté, ani ty komentáře mi nezkazily u té dobroty chuť :-)

 
parles
302 příspěvků 12.06.14 08:04

Milé dámy, jsem rád, že jste to vyzkoušely a že jsem to tedy nepsal nadarmo. Taky už teď víme, že se dají použít i jiná játra a že se to pomocí zdánlivě zbytečných „čičurádek“ ještě může vylepšit :D.

 
gmp
1603 příspěvků 11.06.14 19:34
+

Také jsem vypozoroval, že čím starší tvor tim tvrdší játra. Děsivě nepřímá úměra. :cert:

 
birkana
1671 příspěvků 11.06.14 15:22

@Eja, když já mám vleklý problém :evil: Začnu restovat játra; zároveň ochutnávám sousta ne nemalá. Prostě to sežeru ještě napůl syrové :mrgreen: Je to (každé syrové maso) jako droga :think: Mého masožravce pak „nacpu“ narychlo upraveným náhradním pokrmem. Není mi pomoci, ale pokusím se pokrm dokončit. Jaká to oběť přinesená na oltář vědy :mavam:

 
Eja
3826 příspěvků 11.06.14 15:07

@birkana tak ať se Ti zadaří lépe, podej zprávu :mavam:
Ale Parlesovi děkuji, milé osvěžení :kytka:

 
birkana
1671 příspěvků 11.06.14 15:04

Mám vepřová játra, bílý vinný ocet, rýži i to ostatní. Jater (jen tak do polosyrova tepelně upravených) není nikdy dost :mrgreen: :lol:

 
Eja
3826 příspěvků 11.06.14 14:38

Tak hlásím, že z vepřových to jde také. Sice jsem to bohužel posunula někam jinam, protože jsem ( to bude tím horkem) nevychytala správnou fázi a musela neminutkově dodusit, a tím pádem ještě jednou ke konci dooctit ( to je taky tím horkem, ale slovo je to hezké :mrgreen: ).
S originální technologií asi spíš s rýží, ale v té delší úpravě s brkaší to bylo MOC dobré :mavam:

 
daduuja
1140 příspěvků 11.06.14 14:24

Recept dopadl přesně podle očekávání, je takový chlapský bez zbytečných čičurádek :-)
Játra jsem měla krůtí, odblanila jsem je a pokrájela na kousky, dvě nové cibule do žluta na lžíci oleje a lžíci másla, mouka jen co začínala růžovět, játra aby se zatáhla.
Vinný ocet jsem neměla, dala jsem lžíci bzeneckého a lžíci citronové šťávy, zahušťovat nebylo třeba, cibule a lžíce mouky stačila.
Trošku jsem recept žensky upravila - tři cibule na plátky jsem usmažila a porce na talíři tou křupavou dobrotou posypala.
Parles, díky :-)

 
daduuja
1140 příspěvků 11.06.14 09:32

Parles, od vložení receptu na něj myslím, protože játra máme rádi a dlouho jsme je neměli. Telecí jsem se ani nepokoušela shánět, koupila jsem krůtí a jdu to uvařit s nimi.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz