Recept Telecí játra na kyselo

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Telecí játra na kyselo

Úvod

Saure Leber - tedy recept německý, podle mne velmi dobré jídlo, které může rozšířit škálu možností.
Určitě by to také šlo z vepřových jater, ale to nemám vyzkoušené.

Postup

Do horkého tuku dát smažit na jemná kolečka nakrájenou cibuli, po chvíli přidat 1 PL hladké mouky a orestovat vše dozlatova. Přidat nakrájená játra a za stálého míchání a obracení dále restovat, až játra získají stejnoměrnou barvu a jsou i uvnitř propečená - kousek přepůlit a kouknout. Pak zalít horkým vývarem a dobrým octem, nechat krátce povařit, aby se šťáva spojila a přitom osolit a opepřit.
Zahušťovat není potřeba, zbytečně by se prodlužovala doba vaření a játra by mohla ztvrdnout.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.06.14 vloženo
  • 2068x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 500 g telecích jater
  • 2 ks cibule - střední vel.
  • 1 PL hladké mouky
  • 60 g tuku
  • 2 PL vinného octa
  • 2 dl vývaru
  • sůl
  • pepř drcený ( mletý)

Doporučená příloha

  • rýže, brkaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 10.06.14 17:17

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Telecí játra na kyselo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1667 příspěvků 12.06.14 20:56

Já to s chutí snědla hned po uvaření - na dnes nezbylo vůbec nic, tak to bylo dobré! Dialog s psychicky handicapovaným jedincem moji chuť k jídlu NEOVLIVNÍ :mavam:

 
daduuja
1139 příspěvků 12.06.14 20:40

Trochu jater i rýže zbylo, tak jsem to dnes smíchala, tedy rýži do jater vmíchala, ohřála na plynu a lžící z kastrolu labužnicky snědla při čtení zajímavých komentářů k palačince s karamelem, buď mi to chutnalo víc jak včera nebo jsem měla hlad, jedno je jisté, ani ty komentáře mi nezkazily u té dobroty chuť :-)

 
parles
302 příspěvků 12.06.14 08:04

Milé dámy, jsem rád, že jste to vyzkoušely a že jsem to tedy nepsal nadarmo. Taky už teď víme, že se dají použít i jiná játra a že se to pomocí zdánlivě zbytečných „čičurádek“ ještě může vylepšit :D.

 
gmp
1603 příspěvků 11.06.14 19:34
+

Také jsem vypozoroval, že čím starší tvor tim tvrdší játra. Děsivě nepřímá úměra. :cert:

 
birkana
1667 příspěvků 11.06.14 15:22

@Eja, když já mám vleklý problém :evil: Začnu restovat játra; zároveň ochutnávám sousta ne nemalá. Prostě to sežeru ještě napůl syrové :mrgreen: Je to (každé syrové maso) jako droga :think: Mého masožravce pak „nacpu“ narychlo upraveným náhradním pokrmem. Není mi pomoci, ale pokusím se pokrm dokončit. Jaká to oběť přinesená na oltář vědy :mavam:

 
Eja
3815 příspěvků 11.06.14 15:07

@birkana tak ať se Ti zadaří lépe, podej zprávu :mavam:
Ale Parlesovi děkuji, milé osvěžení :kytka:

 
birkana
1667 příspěvků 11.06.14 15:04

Mám vepřová játra, bílý vinný ocet, rýži i to ostatní. Jater (jen tak do polosyrova tepelně upravených) není nikdy dost :mrgreen: :lol:

 
Eja
3815 příspěvků 11.06.14 14:38

Tak hlásím, že z vepřových to jde také. Sice jsem to bohužel posunula někam jinam, protože jsem ( to bude tím horkem) nevychytala správnou fázi a musela neminutkově dodusit, a tím pádem ještě jednou ke konci dooctit ( to je taky tím horkem, ale slovo je to hezké :mrgreen: ).
S originální technologií asi spíš s rýží, ale v té delší úpravě s brkaší to bylo MOC dobré :mavam:

 
daduuja
1139 příspěvků 11.06.14 14:24

Recept dopadl přesně podle očekávání, je takový chlapský bez zbytečných čičurádek :-)
Játra jsem měla krůtí, odblanila jsem je a pokrájela na kousky, dvě nové cibule do žluta na lžíci oleje a lžíci másla, mouka jen co začínala růžovět, játra aby se zatáhla.
Vinný ocet jsem neměla, dala jsem lžíci bzeneckého a lžíci citronové šťávy, zahušťovat nebylo třeba, cibule a lžíce mouky stačila.
Trošku jsem recept žensky upravila - tři cibule na plátky jsem usmažila a porce na talíři tou křupavou dobrotou posypala.
Parles, díky :-)

 
daduuja
1139 příspěvků 11.06.14 09:32

Parles, od vložení receptu na něj myslím, protože játra máme rádi a dlouho jsme je neměli. Telecí jsem se ani nepokoušela shánět, koupila jsem krůtí a jdu to uvařit s nimi.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Houbová smaženice Houbová smaženice
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz