Recept Telecí játra na kyselo
parles Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Saure Leber - tedy recept německý, podle mne velmi dobré jídlo, které může rozšířit škálu možností. Určitě by to také šlo z vepřových jater, ale to nemám vyzkoušené.
Postup
Do horkého tuku dát smažit na jemná kolečka nakrájenou cibuli, po chvíli přidat 1 PL hladké mouky a orestovat vše dozlatova. Přidat nakrájená játra a za stálého míchání a obracení dále restovat, až játra získají stejnoměrnou barvu a jsou i uvnitř propečená - kousek přepůlit a kouknout. Pak zalít horkým vývarem a dobrým octem, nechat krátce povařit, aby se šťáva spojila a přitom osolit a opepřit. Zahušťovat není potřeba, zbytečně by se prodlužovala doba vaření a játra by mohla ztvrdnout.
Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností
- 10.06.14 vloženo
- 3418x zobrazeno
Čas přípravy
- 15 minut
Počet porcí
- 3 porce
Ingredience
- 500 g telecích jater
- 2 ks cibule - střední vel.
- 1 PL hladké mouky
- 60 g tuku
- 2 PL vinného octa
- 2 dl vývaru
- sůl
- pepř drcený ( mletý)
Doporučená příloha
rýže, brkaše
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Telecí játra na kyselo
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Telecí játra na kyselo
Já to s chutí snědla hned po uvaření - na dnes nezbylo vůbec nic, tak to bylo dobré! Dialog s psychicky handicapovaným jedincem moji chuť k jídlu NEOVLIVNÍ
1151 příspěvků 12.6.14 20:40
Trochu jater i rýže zbylo, tak jsem to dnes smíchala, tedy rýži do jater vmíchala, ohřála na plynu a lžící z kastrolu labužnicky snědla při čtení zajímavých komentářů k palačince s karamelem, buď mi to chutnalo víc jak včera nebo jsem měla hlad, jedno je jisté, ani ty komentáře mi nezkazily u té dobroty chuť
Milé dámy, jsem rád, že jste to vyzkoušely a že jsem to tedy nepsal nadarmo. Taky už teď víme, že se dají použít i jiná játra a že se to pomocí zdánlivě zbytečných „čičurádek“ ještě může vylepšit
.
Také jsem vypozoroval, že čím starší tvor tim tvrdší játra. Děsivě nepřímá úměra.
@Eja, když já mám vleklý problém
Začnu restovat játra; zároveň
ochutnávám sousta ne nemalá. Prostě to sežeru ještě napůl syrové
Je to (každé syrové maso) jako droga
Mého masožravce pak „nacpu“ narychlo
upraveným náhradním pokrmem. Není mi pomoci, ale pokusím se pokrm
dokončit. Jaká to oběť přinesená na oltář vědy 
@birkana tak ať se Ti zadaří lépe, podej zprávu

Ale Parlesovi děkuji, milé osvěžení
Mám vepřová játra, bílý vinný ocet, rýži i to ostatní. Jater (jen tak do polosyrova tepelně upravených) není nikdy dost

Tak hlásím, že z vepřových to jde také. Sice jsem to bohužel posunula někam jinam, protože jsem ( to bude tím horkem) nevychytala správnou fázi a musela neminutkově dodusit, a tím pádem ještě jednou ke konci dooctit ( to je taky tím horkem, ale slovo je to hezké
).
S originální technologií asi spíš s rýží, ale v té delší úpravě s brkaší to bylo MOC dobré
1151 příspěvků 11.6.14 14:24
Recept dopadl přesně podle očekávání, je takový chlapský bez zbytečných čičurádek

Játra jsem měla krůtí, odblanila jsem je a pokrájela na kousky, dvě nové cibule do žluta na lžíci oleje a lžíci másla, mouka jen co začínala růžovět, játra aby se zatáhla.
Vinný ocet jsem neměla, dala jsem lžíci bzeneckého a lžíci citronové šťávy, zahušťovat nebylo třeba, cibule a lžíce mouky stačila.
Trošku jsem recept žensky upravila - tři cibule na plátky jsem usmažila a porce na talíři tou křupavou dobrotou posypala.
Parles, díky
1151 příspěvků 11.6.14 09:32
Parles, od vložení receptu na něj myslím, protože játra máme rádi a dlouho jsme je neměli. Telecí jsem se ani nepokoušela shánět, koupila jsem krůtí a jdu to uvařit s nimi.