Recept Telecí játra na berlínský způsob

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Telecí játra na berlínský způsob

Postup

1. Cibuli a jablka oloupeme, cibuli nakrájíme na slabá kolečka. Vykrajovátkem odstraníme středy jablek a dužinu pokrájíme na kolečka silná přibližně 1 cm. 2. Telecí játra omyjeme, osušíme a obalíme v mou­ce. Na pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje a kolečka ci­bule na něm opečeme. V další pánvi si rozpustíme 30 g másla a kolečka jablek v něm trochu podusíme. 3. Cibuli vyjmeme z oleje, přebytečný tuk nechá­me vsáknout do papírového ubrousku a cibuli udržujeme teplou. Na zbylém tuku a zbytku más­la, který zahřejeme, opečeme nakrájená játra z kaž­dé strany zhruba 3 minuty. Osolíme, opepříme a podáváme s plátky jablek ozdobených cibulkou. Tip: Játra osolte a ope­přete až po opéká­ní, jinak ztvrdnou.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 28.05.03 vloženo
  • 6535x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu 26 g bílkovin, 29 g tuků, 24 g sacharidů
  • 4 cibule
  • 2 velká jablka
  • 4 plátky telecích jater (asi po 125 g)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 5 lžic oleje
  • 40 g másla
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Cuso 6.9.15 10:01

Opäť uvarené, a opäť veľký úspech. Výborné jedlo.

Diskuse k receptu Telecí játra na berlínský způsob

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz