Recept Telecí hrudí s pikantní nádivkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Telecí hrudí s pikantní nádivkou

Postup

1. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kostičky, povaříme 10 min. a vodu slijeme. Housky namo­číme a vymačkáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme. 2. Zeleninu rozmixujeme spolu s cibulí, vejci, smetanou, játry, brandy, solí, pepřem, oreganem a kostkami ledu a dáme na 2 hodiny do chladu. 3. Žampiony očistíme, rozpůlíme, krátce osmah­neme na másle a vmícháme do studené nádivky. 4. Troubu předehřejeme na 200 °C. Nařízneme v mase kapsu, maso vně i uvnitř osolíme a okořeníme, kapsu naplníme nádivkou a zašijeme. V pe­káči opečeme ze všech stran na oleji a necháme v troubě 150 min. péct. Často poléváme šťávou. 5. Hrudí vyndáme z pekáče. Odstraníme nit. Ke šťá­vě přilijeme smetanu, povaříme a propasírujeme.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 03.03.02 vloženo
  • 9362x zobrazeno

Čas přípravy

  • 180 minut

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1 mrkev
  • 30 g celeru
  • 2 staré housky
  • 1 cibule
  • 3 vejce
  • 100 g smetany
  • 100 g kuřecích jater
  • 40 ml brandy
  • sůl
  • pepř
  • oregano
  • 2 kostky ledu
  • 100 g čerstvých žampionů
  • 1 lžíce másla
  • 3 kg telecího hrudí
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 500 g smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Telecí hrudí s pikantní nádivkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Telecí hrudí s pikantní nádivkou

babi
6360 příspěvků 8.5.02 14:00
Pepicku,

nahodou u reznika kam chodim, meli teleci hrudi. Mam sice docela dobry recept, ale ten varim od vecnosti, jak se zda. Rekla jsem si, ze vyzkousim neco z LABUZNIKA. ze tri receptu, ktere uvadis. Nadivka byla vyborna!!! Zeleninu a dalsi pri:,–(y do ni jsem, dalo by se rict, razsekala v mixeru, radeji nez rezmixovala. Jedine, co jsem trochu pozmenila bylo, ze po dobu peceni jsem podlevala kurecim vyvarem, tim jsem mela trochu vice zapecene stavy. Planovala jsem totiz osidit omacku o smetanu (ne ze by s ni nebylo neco v poradku, nebo ze by ji bylo moc na 3 kg masa, ale snazim se trochu hlidat ty kalorie). Pouzila jsem hrnek bileho vina, ktere jsem zavarila do omacky a pred podavanim jsem do ni zaslehala trochu na kostky nakrajeneho masla. Pochutnali jsme si. Jeste vyzkousim ty dalsi dva recepty, budu-li mit zase stesti na teleci hrudi.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz