Recept Telecí hrudí s jemnou nádivkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Maso omyjeme, osušíme a opatrně do něj nařízneme kapsu. Vně i uvnitř potřeme solí a pepřem. Mangold povaříme v osolené vodě, prudce zchladíme a osušíme. Sýr zbavíme kůrky a zabalíme do mangoldového listu. 2. Mrkve oloupeme a nakrájíme. Smícháme se šunkou, smetanou a mletým telecím. Osolíme, opepříme. Pečeni naplníme nádivkou a obalený sýr umístíme uprostřed. Telecí hrudí zašijeme. 3. Troubu předehřejeme na 150 °C. Maso ze všech stran opečeme na přepuštěném másle. Pečeme v troubě 2 hodiny. Po 90 min. přidáme zeleninu. Výpek z masa svaříme s vínem, přidáme hnědý základ a prohřejeme. Omáčku propasírujeme a upravíme s pečení.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 4900x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1,3 kg telecího hrudí
  • sůl
  • pepř
  • 1 list mangoldu
  • 100 g plísňového sýra
  • 100 g mrkve
  • 100 g kostiček šunky
  • 100 ml smetany
  • 200 g mletého telecího
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 300 g restované zeleniny (mrkev, celer pórek)
  • 100 ml bílého vína
  • 700 ml hovězího základu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Telecí hrudí s jemnou nádivkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Reveňový koláč Reveňový koláč
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz