Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
youpi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tato receptůra má svůj původ na Magyár puszte, kdy se tam proháněl Atilla se svou hordou. Prý to podával svým bojovníkům, připravovanou v měděných kotlích jako políFku. Časem se dostala do Francie, kde dostala podobu, kterou jsem si dovolil níže uvést.
Zaviňte telecí hlavu a svažte provázkem. Rozdělte mouku s vodou na kaši a dějte do hrnce s vodou. přidějte cibuli, polovinu citronu, řapíkový celer, mrkev, pepř, sůl, přiveďte do varu a vložte telecí hlavu kterou budete vařit na mírném ohni cca 1,20 hod. Během varu v hluboké pánvi na oleji osmažíte na kostičky nařezanou cibuli, mrkve na nudličky nakrájenou, přidáte vymačkaná nakrájená rajská, rozdrcený česnek, kůru z pomeranče, petržel a dusíte cca 1/2 hodiny. Během dušení přidáte telecí vývar ve kterém jste rozdělali rajský koncentrát, opepříte a osolíte. Výjměte uvařenou telecí hlavu a nařežte na 3 cm kusy a bohatě pokapte citronovou šťávou. Do paštikové formy nalejte polovinu omáčky, vložte, urovnejte hlavu, ozdobte konišonky, plátky vajec a zalejte zbytkem omáčky. Dejte do předehřáté trouby 160°C zakryté alobalem 20 minut dodělávejte. Podává se na předehřátých talířích.
Recept je z kategorií: Rolády a závitky
Brambory v páře
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
24.12.12 23:48
Nevyzkoušelo jsem, ale avšak v albu jsem našlo toto své foto
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Telecí hlava Casino
no me je v celku jedno jestli to je Luis nebo neni .. jen doufam, ze nevystvete nekoho kdo po dlouhe dobe dava zajimave recepty. Ale mam dojem, ze je uplne zbytecne sem neco psat stejne dosahnete sveho
4813 příspěvků 12.4.10 06:35
ty jsi taky ten co vyjde dveřma a vzápětí leze zpátky oknem.
Ale odpovídat mi nemusíš, ani v soukromé poště.
Vím že to ani nepřečteš protože tu už nejsi.
Myslel jsem, že jsem magor, když se mi zdálo, že youpi je louis, ale zdá se, že nemagořím sám.
75 příspěvků 12.4.10 06:26
Noskovice, konichony-z fran. cornichons jsou malinkaté 2-3 cm okurčičky, které se nakládají přímo do octa většinou s estragonem. Používají se na př. hlavně k paštikám, do tatarské omáčky a dekoraci. Dnes dokonce se začínají objevovat i v supermarketech čs provenience jen s malým rozdílem, že nejsou tak ostré (kyselé) jako francouzské. V Itálii se používá jejich obdoba, ale z plodů kaparovníků vypadají jako mini hruštičky.
… a recepis na „volskou hlavu luis“ by nebyl?
souhlasím s tebou, myslím, že reinkarnace se youpimu moc nepovedla
maličké okurčičky, troška vzpomínek - na české kornišonky
Děkuji, já to nikde nenašla. Ani na netu.
Soňo, asi okurky, nakládačky
5068 příspěvků 12.4.10 03:01
ten recept bude mat ale naklikane..recept je fajn, ale inak – takto pritahovat pozornost sa mi nepaci.. (podiv)
Může mi někdo vysvětlit, co jsou to kornišony?
Děkuji, Soňa
75 příspěvků 12.4.10 01:55
Dandi,
praskla mi čoška! Není přes noc máčím! jakmile najdu vhodnou nepřevařenou a opravím deskáč udělám a pošlu. Youpííííí!
obrázek by nebyl?