Recept Telecí fricandeau création Rossini

Labužník Ludwig.II02 Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Telecí fricandeau création Rossini

Postup

Telecí řízky osolíme, opepříme a obalíme v v usušeném rozdrobeném rozmarýnu a rozdrceném jalovci. Po obou stranách na másle osmažíme společně s omytými a oloupanými žampióny. Když se řízky začnou barvit do zlatova, polejeme je skleničkou kalvadosu a rychle vyndáme z pánve. Nesmí dojít k vzplanutí. K žampiónům přidáme kousek másla a po chvilce, aby se nesrazila, také skleničku smetany, kterou jsme osolili a přidali do ní lžičku bramborové moučky. Jednotlivé porce řízků ozdobíme plátky pomerče. Nejvhodnějším vínem je Veltlín.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 11.07.04 vloženo
  • 4576x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 telecí řízky
  • usušený rozdrobený rozmarýn
  • jalovec
  • 4 žampióny
  • 1 sklenička kalvadosu
  • máslo
  • 1 sklenička smetany
  • bramborová moučka nebo Solamyl
  • 1 pomeranč

Doporučená příloha

  • bramborové hranolky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Telecí fricandeau création Rossini

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Telecí fricandeau création Rossini

casino
4497 příspěvků 1.3.12 16:28
Gioachino Rossini by včéééra oslavil 55. narozeniny :)

V krátké době je to pátý recept ála Rossini co jsem realizoval…
Chvílemi jsem si říkal, že Mistr měl raději dál komponovat hudbu, než jídlo… ;) :mrgreen:
Pomalu nabývám dojmu, že Labužník Ludwig.II02 si autentické recepty (pokud vůbec existují) upravil k obrazu svému ;) , nebo, tak jako má pomýlené názvy receptů, pomýlil se i v překladu 8)
No, já jsem místo pálenky z jablek použil pálenku z jalovce (či abych byl přesný, tak to byla průtahová borovička)
Jak v restauracích nesnáším jako přízdobu pomeranč (všimli jste si, jak dokáže pomeranč vůní mnohdy zaneřádit jinak jemné, delikátní chutě?) tak tady nepůsobí rušivě možná proto, že jídlo je samo o sobě kořením voňavé i tak dost a kousek pomeranče mezi sousty chuť příjemně ozvláštní :potlesk:
Tož tak…
Dávám kytičku :kytka: :palec:
Vyzkoušejte…, patrně nebudete litovat :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Selská pivní polévka

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz