Recept Telecí dušené s brambory a zeleninou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Telecí dušené s brambory a zeleninou

Postup

1. V kastrolu rozehřejeme olej. Telecí plátky omy­jeme, osušíme, osolíme, opepříme a prudce z obou stran na něm opečeme. 2. Česnek nadrobno posekáme a osmahneme s ma­sem. Podlijeme vínem a vývarem, přidáme bobko­vý list a rozmarýn. Necháme vzkypět a poté dusí­me přikryté pokličkou na malém ohni 1 hodinu. 3. Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na plátky. Řapíkový celer omyjeme, očistíme a na­jemno nakrájíme. Rajčata spaříme, oloupeme a rozkrájíme na osm dílků. 4. Po 40 min. dušení přidáme k masu brambory a celer, po 55 min. rajčata. Osolíme a opepříme. 5. Pokrm přeložíme na mísu a podle přání ozdobí­me plátky citronu.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 17.02.02 vloženo
  • 13874x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 lžic olivového oleje
  • 4 plátky masa z telecí plece
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 125 ml růžového vína
  • 125 ml masového vývaru z kostky
  • 2 bobkové listy
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 400 g brambor
  • 1 řapíkatý celer
  • 4 rajčata
  • plátky citronu na ozdobení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Telecí dušené s brambory a zeleninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz