Recept Taw sponaw - Špenátová omeleta

Íránská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Taw sponaw - Špenátová omeleta

Úvod

Perská varianta všedního jídla sefardských komunit, plná zelených aromatických bylinek.
Svou zelenou barvou symbolizuje obnovu, je proto přirozenou součástí oslav Roš ha-šana.

Čerpáno z kníhy Claudia Rodenová-Kniha o židovské kuchyni

Postup

Špenát omyjte a odstraňte všechny tuhé řapíky. Listy sceďte a vymačkejte z nich přebytečnou vodu, vložte do kastrolu s dvěmi lžícemi oleje. Zakryjte poklicí a několik minut duste až se špenát zhroutí do měkké masy. Když špenát dostatečně vychladne, vymačkejte z něj v cedníku všechnu vodu a listy nahrubo nasekejte ostrým nožem. V míse trochu rozšlehejte vejce. Přidejte špenát, jarní cibulky, koriandr, mátu, kopr, sůl, pepř, muškátový oříšek nebo nové koření a dobře promíchejte. Zbylý olej zahřejte ve velké pánvi. Vlijte do ní špenátovou směs, zakryjte poklicí a na velmi mírném ohni smažte asi 15 minut, až omeleta zespodu ztuhne. Pak vložte pánev pod gril a omeletu nechte shora zapéct. Když povrch ztuhne, přesuňte omeletu na talíř. Podávejte horkou nebo studenou. Je-li omeleta součástí bezmasého jídla, přidává se obvykle jogurt.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 18.06.15 vloženo
  • 1896x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 500g špenátu
  • 4 lžíce slunečnicového nebo lehkého rostlinného oleje
  • 4 vejce
  • svazek asi 12 kusů jarních cibulek, nakrájených na plátky
  • 4 lžíce sekané koriandrové natě
  • pár nasekaných snítek čerstvé máty a čerstvého kopru
  • sůl, pepř
  • 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku nebo nového koření.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 18.06.15 20:39

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Taw sponaw - Špenátová omeleta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz