Recept Tatrankové cukroví
Sněhurka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Tatranky nastrouháme, smícháme s prosátou moukou a moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, kokos a vajíčka a nastrouhaný ztužený tuk. Vše dobře propracujeme. Plníme do suchých formiček a pečeme ve středně vyhřáté troubě (asi 10 minut) do růžova. Po upečení chvíli necháme vychladnout a vyklepneme. Je to vhodné cukroví pro úplné začátečnice, protože je velmi chutné a jeho příprava je jednoduchá.
Recept je z kategorií: Cukroví ve formičkách
- 12.12.03 vloženo
- 21651x zobrazeno
Ingredience
- 3 Tatranky
- 100 g kokosu
- 350 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 celá vajíčka
- 250 g ztuženého tuku (např. Omega)
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Tatrankové cukroví
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Tatrankové cukroví
Tento recept má číslo: Číslo receptu 11386..od roku 2003…tak kdo tady opisuje…
To co sem vkládá Bezděkov je kompletně opsáno odjinud, bez vlastního přispění…a ještě tu bude napadat ty šikovné a schopné… Bohužel, i takováto sebranka se sem začala chodit…
Toto cukroví peču už skoro 20 roků a tenkrát jsem recept dostala od mojí dcery, že ho peče její tchýně.Tak by mě zajímalo z kterého časopisu to opsala ona.Zeptat se jí na to nemůžu,protože už není mezi námi.
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Sněhulenko, tak mám hotové. Jsou opravdu velmi dobré a jde to rychle. Děkuji za recept.
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Tatranky jsem včera šoupla do těsta, takže přesně nevím, ale bude to okolo 40 gramů. Oplatky vezmi s lískooříškovou náplní. Ale pozor, kokos se v tomto cukroví výrazně prosazuje. Zítra v pečení pokračujeme, právě tatrankové cukroví bude na pořadu dne. A taky nepečená roláda z esíček. A možná ještě nějaký experiment. Dneska, během odpoledního pečení začalo sněžit. To je krása

Příjemné prožívání adventu přeji
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
nekdy si pripadam u peceni vanocniho peciva taky jako zacatecnice
Chtela bych to vyzkouset, ale tatranky nemam,
tak mohu vzit jakekoliv oplatky. Ale jak jsou velke tatranky?
Moc Te zdravim
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
mne by stacilo nedivat se na takove recepty a hlavne podle nich nic nedelat. Ale ja se necham zlakat i pralinkarnou v Jihlave. A kdyz pecu, tak prece musim ochutnat, ale ne jenom kousnout.
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Lydia, těch deseti kil jsem se zbavila asi za devět týdnů…nejím absolutné žádné pečivo, k snídani nízkotučný jogurt s ovesnými vločkami nebo šunku s grahamovým plátkem, k svačině mám zeleninu, oběd vždy poloviční porci…a netučné jídlo..poslední jídlo v pět večer. K pití jen neslazené čaje a vodu, žádné limo…a žaludek si docela zvyknul..jen mi padají všechny kalhoty, takže musím kupovat nové - o dvě velikosti menší. A koláče, které peču, nejím. Jen ochutnám na jedno kousnutí, a to je všechno… A snažím se hýbat. Ale to moc časově nestíhám.
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Lass, tak nam prozrad jak jsi to udelala - to zhubnuti
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Sněhu, taktéž vyzkouším v rámci vánočního experimentování. Jen mě drtí to, že jsem právě zhubla 10 kg a jestli je nechci znovu nabrat (a to fakt nechci), tak holt budu jen péct a debužírovat budou jiní…