Recept Tatarský guláš

Osceola Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso nakrájíme na miniaturní !! kostičky, cibuli taktéž. Na rozpálený olej na pánvi vhodíme cibuli, až zesklovatí, přidáme maso. Posolíme, posypeme přiměřeně vegetou a paprikou. Promícháme. Až maso zbělá a pustí šťávu, trošičku podlijeme vodou a necháme dusit. Více již vodou nepodléváme, proto musíme pořád míchat, aby se to nepřipálilo hned ze startu. Tak za těch 20-30min, až se voda zcela vytratí odstavíme z ohně, zamícháme do masa tolik tatarky, aby měl pokrm barvu třeba jako svíčková omáčka. A to je celý. PS: U nás doma teda vaří převážně /98%/ manžel, ale já mám tento recept osobně vyzkoušený. Chutná teda jenom mně a proto by mě zajímalo, jestli se najde někdo, kdo ho vyzkouší a potom napíše svoje zážitky. Ještě něco o vaření: teorii mám prakticky zmáklou dobře, ale nebaví mě u toho sporáku stát, ochutnávat a nedej bože hlídat něco v troubě. Nad řízky jsem už vyzrála, posadím se ke sporáku na židli a sem tam obrátím řízek, nastřídačku s listem časopisu. Tak dobrou chuť, moc receptů v rukávu nemám, ale aspoň jsem se snažila.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 30.06.05 vloženo
  • 8653x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 kila vepřové kýty
  • menší cibule
  • slunečnicový olej
  • sladká paprika, /nejlepší je maďarská od Dunaja/
  • sůl
  • vegeta
  • H2O
  • tatarka

Doporučená příloha

  • Domácí houskové knedle

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tatarský guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tatarský guláš

jitkap
115 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tatarský guláš

Pupku a Osceolo - pobavili jste mne hned po ránu a vyvolali vzpomínku na moje kuchařské experimenty před x léty. Jednou manžel po návratu ze služební cesty s nadšením popisoval jídlo někde od Opavy - gruzínskou soljanku. Tak já mladá, nadšená a milující za pár dní podle dostupné literatúry připravila gruzínskou soljanku, naservírovala s úsměvem a po manželově úvodní slovní negaci mého výtvoru jsem chytila hrnec - odnesla na záchod - zvedla prkénko - a - vrátila se zpět. Nakonec se vše vysvětlilo, páni kuchaři na Opavsku vařili minutku ze svíčkové, já opravdu polévku - soljanku… Zdar všem kuchtíkum a kuchtičkám, hezký žravý den přeji.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Tatarský guláš

No jo, to jste celý vy, ženský! Člověk po vás růžema a snídaněma do postele – a jak jenom vytáhnu se džbánkem paty z domu, už mě pomlouváte…

Mimochodem, ledničku nezamykám kvůli manželce, ale kvůli sobě (a pro jistotu obvykle spolknu i klíč…)

:o)

Osceola
217 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tatarský guláš

Marmeládo, ty seš ale hodná. To jsem tak nějak potřebovala slyšet. S tebou se budu karamádit.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tatarský guláš

To jsem se zasmála. Moc mě pobavila frekvence obracení řízků. To určitě vyzkouším.
Recept by asi uspokojil moji pubertální dceru, která si tatarku dává i na rizoto. Když najdu sílu to vyzkoušet, určitě ti napíšu, jak to dopadlo. Když máš doma někoho, kdo zamyká ledničku na řetěz, když neco ukuchtí (viz paprikové prdelky), máš to těžký a potřebuješ morálně povzbudit.

Osceola
217 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tatarský guláš

Co to je Scarleto!!! Jak super Pupku. Čekám tady na odezvu na mnou těžce vyplozenej dávnej recept a ty zase chválíš jenom mýho muže. Tak to zkus znova a líp. Pá.

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tatarský guláš

Pupku super

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Tatarský guláš

Právě jsem se vyhrabal z peřin a s hrůzou jsem zjistil, že jsem zase zapomněl manželce (Osceole) odebrat síťový kabel od počítače…

Tatarský guláš bylo první jídlo, které mně kdy uvařila, ale přesto jsem si ji vzal a mám ji stejnak rád (od té doby sice nemám žlučník a doma vařím já!!!).

Pozn.: v receptu ještě chybí závěrečná fáze – hrnec s tatarským gulášem odneseme na záchod, zvedneme prkénko… a k tomu přidáme i její domácí houskový knedle.

:o)))))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz