Recept Tatarské hovězí

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na polév­ku viz níže v receptu. Do papiňáku dáme maso, zalijeme nejvýše do 3/4 hrnce vodou, přidáme 4 kuličky nového koření, hrstičku (30-40 kuliček) pepře, 2 špetky soli, 1 střední cibuli rozkrájenou na několik dílů, 2 roz­krájené stroužky česneku, 1 kostku masoxu, má­me-li v mrazáku, přidáme 1 střední mrkev, 1 menší petržel, plátek celeru. Vaříme 60 minut, přecedíme a získali jsme vynikající hovězí polévku (za týden ji zavaříme nedostižnými muškátovými noky). Oškrábané, na menší doky rozkrájené uvařené a slité brambory rozdělíme na talíře. Maso nakrájí­me na plátky, žebro na špalíčky bez chrupavek a dáme k bramborám na talíř. Brambory omastíme rozpuštěným máslem (na snímku jsou osmažené na másle, ty už nemastíme), dle chuti přisolíme. Vedle přidáme 3-4 lžičky tatarky, případně lžičku hořčice. Vynikající chuťová kombinace.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 05.01.04 vloženo
  • 4527x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3/4 kg předního hovězího (nejlépe vyšší žebro)
  • tatarská omáčka
  • máslo
  • hořčice
  • sůl.

Doporučená příloha

  • brambory na různý způsob, již zmíně­ná tatarka, případně hořčice, můžeme přidat i men­ší kolečko cib

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tatarské hovězí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Ořechový koláč Ořechový koláč
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz