Recept Tatarská omáčka ze zakysané smetany

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Okurku nakrájíme na drobné kostičky, kapary propláchneme studenou vodou a nasekáme. Všechny ingredience smícháme dohromady. Skvělá alternativa k obyčejné tatarce. Například ke smaženému květáku je vynikající.

Recept je z kategorií: Omáčky studené

Nahlásit recept

  • 11.06.07 vloženo
  • 16556x zobrazeno

Ingredience

  • 1 hustá kysaná smetana
  • 2 - 3 rovné KL plnotučné hořčice
  • 1 malá sterilovaná okurka
  • 1 PL kapary v octě
  • woršestr
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tatarská omáčka ze zakysané smetany

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tatarská omáčka ze zakysané smetany

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tatarská omáčka ze zakysané smetany-Teo,

dnes jsem ji udělala dětem k večeři s vařenými novými bramborami, jen tak narychlo, za chvíli musím na sraz třídy (!)… Moc pochvalovaly a brambor snědly o poznání víc než kdy jindy :-)). Dík za recept. Bona

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tatarská omáčka ze zakysané smetany

No vida, ten libeček je zajímavý nápad. Už si dělám pozn. Jen se pro něj musím vloupat někam na zahrádku:-) Každoročně se pokouším pěstovat na balkoně a pokaždé chudák zajde:-(..Tasmo, to přece vůbec nevadí, že z toho vyleze něco jiného. O tom je kuchtění :-))…Tak teď jen, kam pro libeček:-)) Papa

Tasma
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tatarská omáčka ze zakysané smetany- babino,

včera jsem potřebovala rychle udělat nějakou majdu ke grilovanému pstruhovi. První po nastartování Labužníka mi padla do oka tato. Jenže jsem zjistila, že mi někdo snědl všechny okurky, tak jsem trochu oškubala zahrádku tj. petrželku, libeček a zelené z mladé cibule. Přidala jsem ještě trochu česneku. Sice už to nebyla omáčka přesně podle receptu, ale byla taky dobrá.
A proto také mám Labužníka ráda. Většinou nemám ingredience, které potřebuji a nahradím je něčím, co se zrovna nachází v mé lednici , ale recepty mi vždy poslouží jako velmi dobrá inspirace. Co na tom, že z toho pokrmu pak vyleze trochu něco jiného :)

Labužník Bábina02
22 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tatarská omáčka ze zakysané smetany

Je výborná,také ji dělám a moje poznatky - nedávám okurku, přišlo mi, že ředí, místo ní trochu hustého bílého jogurtu, dál přidávám najemno nakrájenou cibuli, trochu čerstvé petrželky, pažitku a hlavně libeček.A přece jen pro ještě lepší chuť hřeším a dám špetku cukru.

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tatarská omáčka ze zakysané smetany-Esme

S těmi kaloriemi máš pravdu, vedu nekonečný boj s mišelinkou kolem pasu, tak vymýšlím..Nóó, …co se dá:-)) Ale tohle fakt dobré.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tatarská omáčka ze zakysané smetany - Tea,

tohle musím vyzkoušet.
Nejen že to vypadá velice jedle ale také o hodně méně kalorií než klasická tatarka.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz