Recept Tatarák z lilků

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Neoloupaný lilek nakrájíme na kolečka (asi 1 cm), z obou stran posolíme a necháme půl hodiny vypotit. Rozehřejeme troubu na 180°C. Mezitím vložíme rajčata do síta, důkladně je propasírujeme do větší misky a přidáme rozetřený česnek. Kolečka lilku otřeme papírovou utěrkou, poklademe na vymazaný pekáč a pečeme půl hodiny. Necháme trochu vychladnout, rozmačkáme vidličkou na kaši (pokud chceme, odstraníme slupku), smícháme s rajčaty, olivovým olejem a dochutíme ostatními ingrediencemi. Podáváme na topinkách ze světlého toustového chleba.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 29.06.07 vloženo
  • 16802x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 lilky
  • 2 větší rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce ostré chilli omáčky
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • olej na vymazání plechu
  • topinky

Doporučená příloha

  • čerstvá zelenina dle vlastního výběru (nejlépe listový salát)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tatarák z lilků

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tatarák z lilků

Tak to určitě vyzkouším … v poslední době fakt ujíždím na lilku a tuto úpravu si určitě neodpustí a manžel a naše malá … díky za recept a inspiraci :-)

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tatarák z lilků

Teo a Bali, jsem ráda, že chutná - nakonec mně taky:-)! S tím pita a arabskými plackami - super nápad, já jsem vždycky podávala jen česnekem potřený toustový chleba, takže příště bude změna přílohy… Pa B.

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tatarák z lilků

dělám podobný a je výborný na teplém pita chlebu potřeným olivovým olejem ;-)

tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tatarák z lilků

Boni, díky za výborný recept! Včera večer jsem měla vegetariánskou návštěvu, tak jsem upekla 6 lilků jako anickav(pekla jsem hodinku), 3 umíchala podle Tvého receptu, 3 se zakyskou, solí a česnekem a hommos z cizrny. Pak už jsem jen strkala do trouby rozpéct arabský chléb, oni si ho trhali, vesele drobili po celém bytě :-), nabírali tataráček, nadšení neznalo mezí a já nemusela stát u plotny. Zase to určitě zopáknu. Papa. T.

anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tatarák z lilků

Ja lilek umyjem, prepichám ihlicou na pletenie a pečiem v trúbe cca 20 min., potom ošúpem a rozmačkám vidličkou, namiesto čerstvých paradajok dávam pasírované pradajky. Zatiaľ som nemala takto pečený lilek „hořký“ a vlastne neviem odhadnúť, ktorý baklažán takýto bude a ktorý nie. Kvôli tej horkosti sa vraj má nechávať vypotiť…čo pri iných úpravách robím. Každopádne, baklažán milujem na všetky možné spôsoby…podobný je „kaviár iz kabačky“, ako hovorí môj zať - inostranec.

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tatarák z lilků

Právě dnes jsem si manželovi stěžovala, že lilky už nemůžu ani vidět. Já se totiž lidi ugrilovala málem k smrti.
Ale naštěstí je tu Bona se svým dalším lákadlem a já se marně ptám, jak to dělá, že umí tak člověka obloudit. Bludička jedna.
Má ale štěstí, že se z toho netloustne.

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tatarák z lilků...Boní,

ójé......to bude mňam, ale kdy já to všechno ochutnám, mám co dělat.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tatarák z lilků

Klucí, zkuste hádat, jak jsem svého miláčka naučila baštit lilek…:-)). Já si čas od času dám ráda klasiku (tatarskej..), ale lileček je tak úžasně tvárná záležitost!!
Milane, z patizonu jsem nikdy nezkoušela, dokonce se přiznám, že jsem ho v životě neochutnala…mea culpa! Ale snad to napravím…
Jinak si nechte chutnat! Hezký víkend Bona

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tatarák z lilků

Téměř to samé jsem vařil [a jedl] z patisonu; zkusím s lilkem… Domnívám se, že to bude také chutné a zajímavé!

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tatarák z lilků

Něco podobného jsem již jedl, toto je vylepšenější. Výborné.
Tímto je možné si udělat i umělou žízeň !

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Hruškový koláč Hruškový koláč
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz