Recept Tatarák z lilků

bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Neoloupaný lilek nakrájíme na kolečka (asi 1 cm), z obou stran posolíme a necháme půl hodiny vypotit. Rozehřejeme troubu na 180°C. Mezitím vložíme rajčata do síta, důkladně je propasírujeme do větší misky a přidáme rozetřený česnek. Kolečka lilku otřeme papírovou utěrkou, poklademe na vymazaný pekáč a pečeme půl hodiny. Necháme trochu vychladnout, rozmačkáme vidličkou na kaši (pokud chceme, odstraníme slupku), smícháme s rajčaty, olivovým olejem a dochutíme ostatními ingrediencemi. Podáváme na topinkách ze světlého toustového chleba.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 29.06.07 vloženo
  • 19996x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 lilky
  • 2 větší rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce ostré chilli omáčky
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • olej na vymazání plechu
  • topinky

Doporučená příloha

  • čerstvá zelenina dle vlastního výběru (nejlépe listový salát)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tatarák z lilků

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tatarák z lilků

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tatarák z lilků

Tak to určitě vyzkouším … v poslední době fakt ujíždím na lilku a tuto úpravu si určitě neodpustí a manžel a naše malá … díky za recept a inspiraci :-)

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tatarák z lilků

Teo a Bali, jsem ráda, že chutná - nakonec mně taky:-)! S tím pita a arabskými plackami - super nápad, já jsem vždycky podávala jen česnekem potřený toustový chleba, takže příště bude změna přílohy… Pa B.

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tatarák z lilků

dělám podobný a je výborný na teplém pita chlebu potřeným olivovým olejem ;-)

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tatarák z lilků

Boni, díky za výborný recept! Včera večer jsem měla vegetariánskou návštěvu, tak jsem upekla 6 lilků jako anickav(pekla jsem hodinku), 3 umíchala podle Tvého receptu, 3 se zakyskou, solí a česnekem a hommos z cizrny. Pak už jsem jen strkala do trouby rozpéct arabský chléb, oni si ho trhali, vesele drobili po celém bytě :-), nabírali tataráček, nadšení neznalo mezí a já nemusela stát u plotny. Zase to určitě zopáknu. Papa. T.

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tatarák z lilků

Ja lilek umyjem, prepichám ihlicou na pletenie a pečiem v trúbe cca 20 min., potom ošúpem a rozmačkám vidličkou, namiesto čerstvých paradajok dávam pasírované pradajky. Zatiaľ som nemala takto pečený lilek „hořký“ a vlastne neviem odhadnúť, ktorý baklažán takýto bude a ktorý nie. Kvôli tej horkosti sa vraj má nechávať vypotiť…čo pri iných úpravách robím. Každopádne, baklažán milujem na všetky možné spôsoby…podobný je „kaviár iz kabačky“, ako hovorí môj zať - inostranec.

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tatarák z lilků

Právě dnes jsem si manželovi stěžovala, že lilky už nemůžu ani vidět. Já se totiž lidi ugrilovala málem k smrti.
Ale naštěstí je tu Bona se svým dalším lákadlem a já se marně ptám, jak to dělá, že umí tak člověka obloudit. Bludička jedna.
Má ale štěstí, že se z toho netloustne.

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tatarák z lilků...Boní,

ójé......to bude mňam, ale kdy já to všechno ochutnám, mám co dělat.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tatarák z lilků

Klucí, zkuste hádat, jak jsem svého miláčka naučila baštit lilek…:-)). Já si čas od času dám ráda klasiku (tatarskej..), ale lileček je tak úžasně tvárná záležitost!!
Milane, z patizonu jsem nikdy nezkoušela, dokonce se přiznám, že jsem ho v životě neochutnala…mea culpa! Ale snad to napravím…
Jinak si nechte chutnat! Hezký víkend Bona

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tatarák z lilků

Téměř to samé jsem vařil [a jedl] z patisonu; zkusím s lilkem… Domnívám se, že to bude také chutné a zajímavé!

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tatarák z lilků

Něco podobného jsem již jedl, toto je vylepšenější. Výborné.
Tímto je možné si udělat i umělou žízeň !

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Cibulačka Cibulačka
Kuře na medu Kuře na medu
Tatranské kuře Tatranské kuře
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz