Recept Tatarák Wimmer
Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1kg nízkého roštěnce nebo pravé svíčkové dvakrát umeleme nebo svíci naškrábeme, 2 větší cibule, 6 žloutků, šálek stolního oleje, 1 plnotučná hořčice, 1 kečup jemný, 2 balíčky sladké papriky, mletý kmín, sardelovou pastu nebo kapary, kari, chilli spojíme v jednu jedinou hmotu. *Petr Novotný*: „Herec Jiří Wimmer má to štěstí, že dobře vaří a nepřesně střílí. Díky tomu jsem se od něj naučil, jak se má dělat opravdu dokonalý tatarský beefsteak. Vtip samozřejmě spočívá v tom, v jakém poměru si ingredience namícháte - to už nechám na laskavém čtenáři. Jenom vás zařísahám - nic nevynechejte!” Zdroj: Kalendář Petr Novotný - Na co mě pozvali kamarádi z branže 2001
Další recepty na Tatarský biftek
Recept je z kategorií: Hovězí maso
- 19811x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 minut
Ingredience
- 1 kg nízkého roštěnce nebo pravé svíčkové
- 2 větší cibule
- 6 žloutků
- šálek stolního oleje
- 1 plnotučná hořčice
- 1 kečup
- 2 balíčky sladké papriky
- mletý kmín
- sardelová pasta nebo kapary
- kari
- chili
- starší chleba na topinky
Doporučená příloha
Podáváme s topinkami.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku8.12.10 15:56
Ja do tatarskeho bifteku nepouzivam kapary, kari, ani chilli, ale to je vec kazdeho chuti. je to kazdopadne jidlo, ktere si delam minimalne jednou do mesice, moje velmi, velmi oblibene.
Líbí se miDiskuse k receptu Tatarák Wimmer
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Tatarák Wimmer
No, kečupu tam moc nepřijde, bylo by to jako máčka…


Sardele vyzkouším – to mě zatím nenapadlo.
Místo chili dávám pepř.
Ještě worčestr a je to normální tatarák
U nás také bez kari
Svíčková? Rád bych potkal hospodu, kde ji na tatara používají
Dano, je to to cele tatarak Wimmer
Celkem silena kombinace, ale treba nekdo
podlehne. Ja to fakt nebudu, uz jen tou sardelovou pastou s kari , horcici a
kecupu me to odpuzuje.
3 příspěvky 21.3.11 18:21
kari do tataráku???

Ja do tatarskeho bifteku nepouzivam kapary, kari, ani chilli, ale to je vec kazdeho chuti. je to kazdopadne jidlo, ktere si delam minimalne jednou do mesice, moje velmi, velmi oblibene.
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Žijeme, žijeme! Dobré je aj použiť falošnú sviečkovú - pekný kúsok z hovädzieho zadného.
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepino, můžu doopravdy použít i syrovou roštěnku? Já jsem požírač Tatarského bifteku ale používala jsem vždycky jen pravou svíčkovou. Je to fakt odzkoušené? Sliny se sbíhají. Jestli někdo používáte roštěnky a ještě žijete, odpovězte prosím!
24 příspěvků 25.1.09 03:43
a hořčice a kečup jsou trochu variabilní:) balíček může být 20g anebo 100 g
kečup má taky mnoho gramáží a hořčice taky. Dá se říct, že je to to nejmenší balení??
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
s tímhle receptem přišel Jiří Wimmer a dokonce byl otištěn i v nějakém kalendáři, co já pamatuju
promiň, Pavle, moji zvědavost, ale nedá mi se nezeptat, proč se ten Tatarák jmenuje Wimmer?
492 příspěvků 25.1.09 03:43
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Dělám to bez kari a sardelek. Místo chilli dávám pepř a je to také skvělé.