Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Lososa dejte do nekovové mísy. Smíchejte spolu sul, cukr a kopr a touto smesí lososa potrete tak, aby byl dobre obalen. Popeprete jej, mísu zakryjte plastikovou folií a dejte ji do chladnicky na nejméne 48 hodin. Behem této doby lososa jednou obratte. V misce smíchejte estragon, citronovou stávu, sul, horcici a pepr. Lososa vyjmete z chladnicky, nakrájejte jej na malé kousky a dejte jej do této misky. Promíchejte tak, aby kazdý kousek lososa byl obalen smesí. Ingredience na poklicku dejte do jiné misky a dobre je spolu smíchejte. Na kazdý ze ctyr malých taléru posadte kulatou vyssí vypichovací formu na cukroví (ø asi 10 cm). Do forem rozdelte lososa a lehce stlacte. Na lososa rozdelte sýrovou poklicku. Povrch uhladte a opatrne odstrante formu. Ozdobte vetvickami kopru.
Recept je z kategorií: Ryby
Bageta.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Tatar z lososa
144 příspěvků 10.7.08 22:43
No ale toto, to vypada jako velika pochoutka. Nechcete mi to nekdo donest hned ted do postele? Nez mi spusti nohu na zem, sama si nic takoveho neudelam.
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Omlouvám se za slovo buran… na názoru říkat čemukoliv ze syrového masa Tatar a to hlavně tatarskému bifteku (mňam!) jest ohavné, tímto trvám!
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Doschi! Toto jídlo se skutecne v Dánsku jmenuje tak „blbe“ jako „Laksetatar“. Laks=losos. Originální recept jsem ochoten Ti poslat. Pokud trávís cást roku v Norsku, tak bys mohl vedet ze i tam se tomu ríká stejne. A tak i ve Svédsku.
717 příspěvků 23.6.08 16:52
48 příspěvků 22.6.08 18:21
Dorsch, buran je clovek, ktery se chova jako ty a je uplne jedno, kde zije.
Omlouvam se, zase mi vyskocilo dvakrat. Sona
Nenavidim slovo buran, ale kdyz na tom nekdo trva, tak vysvetlim moji pozici. Clovek neni buran podle toho kde bydli, ale podle toho jak mysli, nebo spise nemysli. I tady v Italii, nazev Tatar, se pouziva u ruznych receptu. Vynikajici je i Tatar z hribu! Kdyby u teto diskuze byla moje maminka, tak by urcite rekla: Ty TATARE jeden, ale to uz s jidlem nema nic spolecneho. Vis Dorschi, vzdyt i ten Tvuj Tatar neni Tatar, ale je to predevsim BIFTEK - tatarsky. Srdecne zdravi Sona
Nenavidim slovo buran, ale kdyz na tom nekdo trva, tak vysvetlim moji pozici. Clovek neni buran podle toho kde bydli, ale podle toho jak mysli, nebo spise nemysli. I tady v Italii, nazev Tatar, se pouziva u ruznych receptu. Vynikajici je i Tatar z hribu! Kdyby u teto diskuze byla moje maminka, tak by urcite rekla: Ty TATARE jeden, ale to uz s jidlem nema nic spolecneho. Vis Dorschi, vzdyt i ten Tvuj Tatar neni Tatar, ale je to predevsim BIFTEK - tatarsky. Srdecne zdravi Sona
54 příspěvků 25.1.09 03:43
To ewa, nevím kde žiješ ty, podobné vynikající jídlo si dávám poměrně často, tak že i my burani z čech jíme syrového lososa, navíc trávím část roku v Norsku… vrčel jsem nad názvem Tatar, určitě se v Dánsku se určitě tato pochoutka tak blbě nejmenuje! Buranství je nazývat vše co je ze syrového masa Tatar!!! No jinak tak můžete říkat i SASCHIMI, nebo SUSCHI!!!!
Dorschi, v Německu je tatar (Tartar) z lososa poměrně známý a běžný. Takže si zvykni, že existují pokrmy v Česku ne tak úplně obvyklé.
Eja to tu vysvětluje správně. .-))
Dorsch, s tatarským biftekem to má společnou úpravu SYROVÉ základní suroviny - nasekání ( nakrájení, naškrábání) na maličké kousky. A pak dochucení atd. Tatar může být třeba i z jahod.....Opravdu.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
jestli sis nevšimla nebo(nevšiml?), tak recept není český, ale dánský a spieser žije léta v Dánsku, tak asi ví o čem mluví a proč ten recept má takový název.
Trochu zhovívavosti a tolerance by bylo na místě.
Jinak ono až tak moc na tom názvu nezáleží, hlavně, že je to hodně jedlé a to spieser má samé dobré i nápadité recepty! Nic ve zlém a hezký den přeji Jana
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Hele rocept celkem dobrý, jen mě bere název Tatar!!!! Sakra to nemůžeš tatarský, nebo prostě jiný název, vždyť tohle nemá s tatrským biftekem nic společného! Určitě je to skvělé jídlo, které si nezaslouží tak blbý název, navíc mnohokrát zade již užitý!!!!