Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
1. Společně s vejci, olejem, solí a 5 lžícemi vody uhněteme oba druhy mouky v těsto. Zabalíme je do fólie a necháme 20 minut odpočívat. 2. Přebraný, opláchnutý a osušený špenát vložíme do hrnce, zahřejeme a v horké vodě ponecháme do změknutí, rychle zchladíme, vymačkáme a nahrubo nasekáme. Oloupeme cibuli, jemně ji pokrájíme a podusíme na 2 lžících másla, až zesklovatí. Za stálého míchání přidáme mouku. Vmícháme mléko, přivedeme k varu a 5 minut necháme mírně probublávat. Přidáme špenát, muškát, sůl a pepř. 3. Těsto po částech rozválíme na sílu 2 mm. Vykrajujeme asi 7 centimetrů velká kolečka. Do jejich středu dáme trochu nádivky. Okraje navlhčíme, přeložíme napůl a stiskneme k sobě. 4. K varu přivedeme osolenou vodu. Vložíme do ní taštičky a mírně vaříme 5 minut, poté vyndáme a necháme okapat. Zbylé máslo rozpustíme, každou taštičku v něm namočíme a posypeme sýrem.
Recept je z kategorií: Šátečky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Taštičky se špenátovou náplní