Recept Tarte s medvědím česnekem

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Mouku smícháme se solí a na kousky nakrájeným máslem. Přidáme 2 žloutky a studenou vodu. Vypracujeme křehké těsto a natlačíme jej do zapékací formy.

Troubu rozehřejeme na 170°C horkovzduch.
Medvědí česnek opereme a osušíme. Nakrájíme. Vejce smícháme s bílky, přidáme kysanou smetanu, creme fraiche, nakrájený medvědí česnek. Vmícháme rozinky, kdo nechce může vynechat, vmícháme nastrouhaný sýr, ideální by byl parmesán, ale může být i jiný. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a promícháme.
Tuto směs nalijeme na připravené těsto a pečeme asi 40 minut.

Forma se nemusí vymazávat. Použijete-li dortovou formu, vyložte dobře pečícím papírem, náplň je řídká. Zhoustne až pečením..

Já jsem měla ještě zbytek rozmraženého špenátového protlaku, tak jsem ho do náplně přidala.
Kdo nemá nebo neche medvědí česnek, může použít listový špenát.

Přeji dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.03.09 vloženo
  • 2880x zobrazeno

Ingredience

  • Těsto:
  • 2 žloutky
  • 200 g mouky
  • 80 g másla
  • špetka soli
  • 3 PL studené vody
  • Náplň:
  • 200 g creme fraiche
  • 250 g kysané smetany
  • 2 hrsti medvědího česneku
  • 2 pl rozinek
  • 100 g strouhaného sýru
  • 2 vejce
  • 2 bílky
  • pepř, sůl, muškátový oříšek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tarte s medvědím česnekem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
lydia
1226 příspěvků 25.04.09 01:43
Re: Tarte s medvědím česnekem - srimpiku

Jarko, k nám už zavítalo asi před 2 týdny, hned po zimě léto :-), a všechno rozkvetlo najednou. Teď jsou teploty zase jako na jaře. Medvědí česnek už kvete, ale já jsem si zase nějaký zmrazila, na pastu jsem neměla čas. Doufám, že Ti bude chutnat :-)
Zdravím z jarního Rakouska do chladné Kanady. L.

 
srimpik
166 příspěvků 24.04.09 05:14
Re: Tarte s medvědím česnekem - Lydie

Dnes jsem neverila svym ocim, jeste 8.dubna u nas napadlo 36cm snehu (vych.pobrezi Kanady) a travicka opatrne vykukuje, narcisy maji poupata, ale les je plny medvediho cesneku..sice je 10-12cm vysokeho, ale uz je!! Tak vecer bude polivka…
Pohodove jarni dny v Rakousku(?)
 Jarka

 
lydia
1226 příspěvků 29.03.09 22:08
Re: Tarte s medvědím česnekem

Aničko i z kynutého těsta je to dobré, ale z křehkého to jde rychleji:-).

Jarko, určitě nebudeš zklamaná. Medvědí česnek se dá použít do všeho, do risota, do knedlíku, do štrůdlů.
Jaro jsme tu měli zatím jenom včera na několik hodin, dnes už zase lije jako z konve :-(

 
srimpik
166 příspěvků 27.03.09 03:50
Re: Tarte s medvědím česnekem - lydie

Mila Lydie, Tve recepty s medvedim cesnekem jsou lakave. Moc se tesim, az v nasich krajich tento cesnek poroste, to je ho tolik, ze voni na sto honu…Ale ja ho zatim pouzivala jen na chleba s maslem nebo misto petrzelky.
Pekny jarni den preje
 Jarka

 
anickav
2904 příspěvků 26.03.09 21:03
Re: Tarte s medvědím česnekem

Ja robím jednoduché slané kysnuté cesto, dám na plech na peč.papier, dve kyslé smotany osolím, vmiešam dve vajíčka, kopec posekaného medvedieho cesnaku. Vylejem na povrch a upečiem. Ale lydie toto svoje dielo vyšperkuje. Ako vždy.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz