Recept Pórkový koláč - Tarte aux poireaux Veg Pra

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pórkový koláč - Tarte aux poireaux

Úvod

Por bol v ladnicke aj zvysky stonkoveho celeru listkove cesto v mrazaku, tak prisla na pomoc tradicna francuzka kucharka ( Ripailles ) a recept na slany porovy kolac. Recept ziadal ako najlepsie pouzit cesto „Pâte feuillette“ ale tiez spomenul, ze pre lenivych ist do samosky a kupit listkove cesto.

Postup

1-Por poriadne ocistime a umyjeme pod tekucou vodou, pouzijeme len biele casti. Nakrajame na kolecka. Stonkovy celer jednu palicku tiez nakrajame na kolecka. Dame si rozohriat trubu.

2-Na vacsiu panvicu dame trochu olivoveho oleja a por a zeler dame dustit, tak aby nam neprihorel - nezhnedol. Pridame smotanu a este chvilu podusime a ochutime sol, mlete cierne korenie (ja som ako svoju „kreaciu“ pridal este na drobno nakrajanu petrzlenovu vnat). Nechame trochu vychladnut. Pridame a vmiesame cele vajicko.

3-Ja som mal listove ceto z obchodu, tak som ho polozil na vymasteny plech. Na cesto som stedro rozotrel porovu zmes. Dal piect na 30 minut. (Zalezi od rury na 180°C).

Recept je z kategorií: Slané pečivo


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.04.11 vloženo
  • 14921x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min

Ingredience

  • 3 por
  • 300 ml smotana
  • 1 stonkový zeler
  • 1 vajicko
  • sol, mleté čierne korenie
  • olivovy olej
  • 300 g listkove cesto

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Terie 26.11.11 00:30

Tento recept jsem si přidala do „Oblíbených“ hned, jak se tu vyskytl. Konečně jsem se k němu dostala. Jako základ směsi jsem dala cibuli, pórek a celerovou nať. Smetanu jsem bohužel neměla, přidala jsem bílý jogurt. Přítel, když viděl tento zeleninový nášup na pánvi, začal brblat, tak jsem ho ukonejšila slaninou poskládanou na linecké těsto a až pak jsem navršila směs.

Musím říct, že chuť to byla báječně proměnlivá. Dokonce jako bych tam cítila zelí :oops: Jednoduchý a výborný recept.

Diskuse k receptu Pórkový koláč - Tarte aux poireaux

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Terie
66 příspěvků 26.11.11 00:30

Tento recept jsem si přidala do „Oblíbených“ hned, jak se tu vyskytl. Konečně jsem se k němu dostala. Jako základ směsi jsem dala cibuli, pórek a celerovou nať. Smetanu jsem bohužel neměla, přidala jsem bílý jogurt. Přítel, když viděl tento zeleninový nášup na pánvi, začal brblat, tak jsem ho ukonejšila slaninou poskládanou na linecké těsto a až pak jsem navršila směs.

Musím říct, že chuť to byla báječně proměnlivá. Dokonce jako bych tam cítila zelí :oops: Jednoduchý a výborný recept.

 
luckymoon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.04.11 13:24

Jednoduchý recept co do přípravy i surovin - moc se mi líbí, ukládám do oblíbených a brzy jistě zkusím. :palec:

 
babi
6360 příspěvků 17.04.11 00:11

Bento, porek na rozdil od Tebe mam ve velke oblibe :-D A kdyz uz wydri mluvi o suchem plechu pod listove testo, tak ja se pridam s radou plech vyplachnout studenou vodou a na takovy dat rozvalene testo. Rapiky celeru, jsou-li vetsi, sloupnu. Kolace tohoto druhu naprosto miluji :palec:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.04.11 11:56

Jen mala T - pod listove testo netreba vymazavat plech, je samo o sobe dost mastne (i to z obchodu) a nikdy se neprilepi ani na obycejny plech.
Kolac bude jiste vynikajici , take nekdy na nej dojde, recept se mi libi.

 
Bento
794 příspěvků 16.04.11 09:04

glama, dik uz je tam porek, ja nemam diakritiku na mojom kompe :palec: plus moja gramatika :lol:
Inac isiel som na tento recept tak trocha vahavo , por a stonkovy celer nie je moje oblubene.
Vysledok , vyborny vsetko zjedli ani mi nenechali. :potlesk:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.04.11 08:17

Já bych to nazvala nejspíš asi Pórkový koláč :-)
Pór - bez póru - s pórem
ale spíše se asi říká
Pórek - bez pórku - s pórkem :-)
:mrgreen:

 
Bento
794 příspěvků 16.04.11 07:44

Neviem ako sa por sklonuje po cesky :oops: ( ani slovensky ) tak radsej pockam na admin nech prida ceske meno.. 8-o

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz