Recept Pórkový koláč - Tarte aux poireaux Veg Pra

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pórkový koláč - Tarte aux poireaux

Úvod

Por bol v ladnicke aj zvysky stonkoveho celeru listkove cesto v mrazaku, tak prisla na pomoc tradicna francuzka kucharka ( Ripailles ) a recept na slany porovy kolac. Recept ziadal ako najlepsie pouzit cesto „Pâte feuillette“ ale tiez spomenul, ze pre lenivych ist do samosky a kupit listkove cesto.

Postup

1-Por poriadne ocistime a umyjeme pod tekucou vodou, pouzijeme len biele casti. Nakrajame na kolecka. Stonkovy celer jednu palicku tiez nakrajame na kolecka. Dame si rozohriat trubu.

2-Na vacsiu panvicu dame trochu olivoveho oleja a por a zeler dame dustit, tak aby nam neprihorel - nezhnedol. Pridame smotanu a este chvilu podusime a ochutime sol, mlete cierne korenie (ja som ako svoju „kreaciu“ pridal este na drobno nakrajanu petrzlenovu vnat). Nechame trochu vychladnut. Pridame a vmiesame cele vajicko.

3-Ja som mal listove ceto z obchodu, tak som ho polozil na vymasteny plech. Na cesto som stedro rozotrel porovu zmes. Dal piect na 30 minut. (Zalezi od rury na 180°C).

Recept je z kategorií: Slané pečivo



Nahlásit recept

  • 16.04.11 vloženo
  • 15017x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min

Ingredience

  • 3 por
  • 300 ml smotana
  • 1 stonkový zeler
  • 1 vajicko
  • sol, mleté čierne korenie
  • olivovy olej
  • 300 g listkove cesto

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Terie 26.11.11 00:30

Tento recept jsem si přidala do „Oblíbených“ hned, jak se tu vyskytl. Konečně jsem se k němu dostala. Jako základ směsi jsem dala cibuli, pórek a celerovou nať. Smetanu jsem bohužel neměla, přidala jsem bílý jogurt. Přítel, když viděl tento zeleninový nášup na pánvi, začal brblat, tak jsem ho ukonejšila slaninou poskládanou na linecké těsto a až pak jsem navršila směs.

Musím říct, že chuť to byla báječně proměnlivá. Dokonce jako bych tam cítila zelí :oops: Jednoduchý a výborný recept.

Diskuse k receptu Pórkový koláč - Tarte aux poireaux

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Terie
66 příspěvků 26.11.11 00:30

Tento recept jsem si přidala do „Oblíbených“ hned, jak se tu vyskytl. Konečně jsem se k němu dostala. Jako základ směsi jsem dala cibuli, pórek a celerovou nať. Smetanu jsem bohužel neměla, přidala jsem bílý jogurt. Přítel, když viděl tento zeleninový nášup na pánvi, začal brblat, tak jsem ho ukonejšila slaninou poskládanou na linecké těsto a až pak jsem navršila směs.

Musím říct, že chuť to byla báječně proměnlivá. Dokonce jako bych tam cítila zelí :oops: Jednoduchý a výborný recept.

 
luckymoon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.04.11 13:24

Jednoduchý recept co do přípravy i surovin - moc se mi líbí, ukládám do oblíbených a brzy jistě zkusím. :palec:

 
babi
6360 příspěvků 17.04.11 00:11

Bento, porek na rozdil od Tebe mam ve velke oblibe :-D A kdyz uz wydri mluvi o suchem plechu pod listove testo, tak ja se pridam s radou plech vyplachnout studenou vodou a na takovy dat rozvalene testo. Rapiky celeru, jsou-li vetsi, sloupnu. Kolace tohoto druhu naprosto miluji :palec:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.04.11 11:56

Jen mala T - pod listove testo netreba vymazavat plech, je samo o sobe dost mastne (i to z obchodu) a nikdy se neprilepi ani na obycejny plech.
Kolac bude jiste vynikajici , take nekdy na nej dojde, recept se mi libi.

 
Bento
794 příspěvků 16.04.11 09:04

glama, dik uz je tam porek, ja nemam diakritiku na mojom kompe :palec: plus moja gramatika :lol:
Inac isiel som na tento recept tak trocha vahavo , por a stonkovy celer nie je moje oblubene.
Vysledok , vyborny vsetko zjedli ani mi nenechali. :potlesk:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.04.11 08:17

Já bych to nazvala nejspíš asi Pórkový koláč :-)
Pór - bez póru - s pórem
ale spíše se asi říká
Pórek - bez pórku - s pórkem :-)
:mrgreen:

 
Bento
794 příspěvků 16.04.11 07:44

Neviem ako sa por sklonuje po cesky :oops: ( ani slovensky ) tak radsej pockam na admin nech prida ceske meno.. 8-o

Vložit nový komentář


Dnes doporučujeme: Velký steak z krkovice





Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz