Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Por bol v ladnicke aj zvysky stonkoveho celeru listkove cesto v mrazaku, tak prisla na pomoc tradicna francuzka kucharka ( Ripailles ) a recept na slany porovy kolac. Recept ziadal ako najlepsie pouzit cesto „Pâte feuillette“ ale tiez spomenul, ze pre lenivych ist do samosky a kupit listkove cesto.
1-Por poriadne ocistime a umyjeme pod tekucou vodou, pouzijeme len biele casti. Nakrajame na kolecka. Stonkovy celer jednu palicku tiez nakrajame na kolecka. Dame si rozohriat trubu. 2-Na vacsiu panvicu dame trochu olivoveho oleja a por a zeler dame dustit, tak aby nam neprihorel - nezhnedol. Pridame smotanu a este chvilu podusime a ochutime sol, mlete cierne korenie (ja som ako svoju "kreaciu" pridal este na drobno nakrajanu petrzlenovu vnat). Nechame trochu vychladnut. Pridame a vmiesame cele vajicko. 3-Ja som mal listove ceto z obchodu, tak som ho polozil na vymasteny plech. Na cesto som stedro rozotrel porovu zmes. Dal piect na 30 minut. (Zalezi od rury na 180°C).
Recept je z kategorií: Slané pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
26.11.11 00:30
Tento recept jsem si přidala do „Oblíbených“ hned, jak se tu vyskytl. Konečně jsem se k němu dostala. Jako základ směsi jsem dala cibuli, pórek a celerovou nať. Smetanu jsem bohužel neměla, přidala jsem bílý jogurt. Přítel, když viděl tento zeleninový nášup na pánvi, začal brblat, tak jsem ho ukonejšila slaninou poskládanou na linecké těsto a až pak jsem navršila směs.
Musím říct, že chuť to byla báječně proměnlivá. Dokonce jako bych
tam cítila zelí Jednoduchý a výborný recept.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pórkový koláč - Tarte aux poireaux
Tento recept jsem si přidala do „Oblíbených“ hned, jak se tu vyskytl. Konečně jsem se k němu dostala. Jako základ směsi jsem dala cibuli, pórek a celerovou nať. Smetanu jsem bohužel neměla, přidala jsem bílý jogurt. Přítel, když viděl tento zeleninový nášup na pánvi, začal brblat, tak jsem ho ukonejšila slaninou poskládanou na linecké těsto a až pak jsem navršila směs.
Musím říct, že chuť to byla báječně proměnlivá. Dokonce jako bych tam cítila zelí
Jednoduchý a výborný recept.
Jednoduchý recept co do přípravy i surovin - moc se mi líbí, ukládám do oblíbených a brzy jistě zkusím.
Bento, porek na rozdil od Tebe mam ve velke oblibe
A kdyz uz wydri mluvi o suchem plechu pod
listove testo, tak ja se pridam s radou plech vyplachnout studenou vodou a na
takovy dat rozvalene testo. Rapiky celeru, jsou-li vetsi, sloupnu. Kolace tohoto
druhu naprosto miluji 
Jen mala T - pod listove testo netreba vymazavat plech, je samo o sobe dost mastne (i to z obchodu) a nikdy se neprilepi ani na obycejny plech.
Kolac bude jiste vynikajici , take nekdy na nej dojde, recept se mi libi.
glama, dik uz je tam porek, ja nemam diakritiku na mojom kompe
plus moja gramatika 

Inac isiel som na tento recept tak trocha vahavo , por a stonkovy celer nie je moje oblubene.
Vysledok , vyborny vsetko zjedli ani mi nenechali.
Já bych to nazvala nejspíš asi Pórkový koláč


Pór - bez póru - s pórem
ale spíše se asi říká
Pórek - bez pórku - s pórkem
Neviem ako sa por sklonuje po cesky
( ani slovensky ) tak radsej pockam na admin
nech prida ceske meno.. 