Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Muku preosejeme a premiesame so solou a pr.dopeciva. Pridame olej a dobre premiesame a rozmiesame, mozeme aj pretriet medzi dlanami aby olej vsiakol do muky rovnomerne. Postupne pridavame vodu a zamiesime. Potrebujeme asi tak 3/4 salky vody-zalezi od muky. Cesto ma byt trosku tuhsie a vlacne asi ako na pizzu. Rozdelime na dve casti. Jedno vyvalkame a prenesieme ho do pripraveneho pekacika-okraje trochu dvihneme. Postruhany syr, bylinky a olivy premiesame. Tretinou posypeme cesto v pekaciku, na to ukladame polovicu baklazanovych koliesok a znova rovnomerne posypeme dalsou tretinou syra s bylinkami a olivami. Na to kolieska mrkvy, zemiaky a baklazan a znova posypeme syrom s olivami.... Medzi vrstvami prekladame trochou nasekanej feferonky... Zakryjeme vyvalkanou druhou polovicou cesta, okraje upevnime, precnievajuce zrezeme tupu stranou noza, popichame vidlickou alebo spickou noza, mozeme ozdobit zbytkom cesta. Pecieme vo vyhriatej do zlatava/cervena. Podavame aj teple aj studene...vyzera aj krasne na reze. Dobru chut! Pozn.: Zeleninka sa moze davat aku zrovna mate alebo na aku mate chut. Daju sa pouzit aj zvysky maska/kurata, spenat-susene rajcatka... jednoducho co dom dal..fantazii a chuti sa medze nekladu..:)
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Tart netradicne
5068 příspěvků 15.1.09 23:50
Jandule, presne tak tradicny stvrlitrovy salek…pekny vecer..:)
Ked sa vynecha prasok do peciva a prida sa umerne muke drozdie, zamiesi sa (vodu pridavame pomaly az mame dobre vlacne cesticko) tak sa z cesta robia aj dobre tasticky plnenene dacim…;)
Zaujalo mě to. Jaký šálek máš na mysli - 1/4 l?
5068 příspěvků 15.1.09 18:34
Dobrou chut..;))
54 příspěvků 27.4.10 08:19
vyzkousela jsem a jsem nadsena z toho testa
udelala jsem z polovicni davky-pouze na spodek,
pouzila jsem hladkou psenicnou a asi z tretiny zitnou mouku. libi se mi, ze se
pouziva olivovy olej a testo se ani nemusi davat odlezet. jako napln jsem
pouzila zbytky antipasti-pecene bataty, kapii, cervenou cibuli a zucchini, vse
na kousky velikosti sousta. Zalila vejci rozkvedlanymi s trochou smetany na
vareni a strouhanym parmezanem a posypala cerstvou rozmarynou. Byla z toho moc
dobra antipasti quiche. Testo budu pouzivat i s jinymi naplnemi, nepromaci se
a je moc chutne a kypre. Nerozvalela jsem ho, jen jsem ho prsty natlacila do
zapekaci misky, quiche jsem pekla asi 20 min. diky za recept 
757 příspěvků 25.1.09 03:43
ok díky
5068 příspěvků 3.1.08 16:22
Karminku, pouzivam hladku ale kludne aj polohrubu..hezkej den
757 příspěvků 25.1.09 03:43
jakou mouku máš na mysli?