Recept Tarhoňa II (těstovinová rýže)
penda Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Na vál prosijeme mouku, do které uděláme důlek, přidáme vejce, zpracujeme v těsto a necháme mírně oschnout. Pak je prolisujeme přes velmi hrubé síto nebo nahrubo nastrouháme, zlehka pomoučíme a necháme dobře oschnout. Před další úpravou je nutné tarhoňu zbavit mouky (prosít). V kastrůlku rozehřejeme sádlo, přidáme tarhoňu, sůl, papriku. Za stálého míchání zlehka osmahneme, zalijeme vařící vodou nebo vývarem a vaříme tak dlouho, až se voda odpaří a tarhoňa se od sebe odděluje. *Je lépe dát vody (vývaru) o něco méně, a je-li nutné, pak dolít.*
Recept je z kategorií: Přílohy
- 03.04.04 vloženo
- 22391x zobrazeno
Ingredience
- *Do doby, než jsem poznala Elu, neměla jsem vůbec ponětí, co to tarhoňa je...a dnes jsem objevila recept v kuchařce *Speciality světových kuchyní od Jaroslava Řešátka a Ladislava Nodla (1992), *a tak se o něj s Vámi podělím...*
- 350 g mouky (*Ela uvádí, že polohrubou; kuchařka neuvádí nic* )
- 2 vejce
- 50 g sádla
- 1/2 - 3/4 l vody nebo vývaru (*drůbeží, masový, skopový*)
- sůl
- sladká mletá paprika
Doporučená příloha
maso, drůbež, zvěřina, polévka; samostatně se smetanou, s houbami, slaninou, se škvarky a s rajčatovou šťávou
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Tarhoňa II (těstovinová rýže)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Tarhoňa II (těstovinová rýže)
tak dalece pány autory neznám…ale tato kuchařka je zmetek..mimochodem, protože nesouhlasí stránky v obsahu a stránky skutečné, takže hledání receptů je taková malá pátrací akce…
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Řešátko a Nodl jsou spíš machři na studenou kuchyni ale jistě ví o čem píší.Recept je tudíž perfektní!!