Recept Tapenada (pomazánka z kaparů)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kapary rozmixujeme společně s olivami, tuňákem a hořčicí. Dáme do mísy a za stálého míchání přidáváme olivový olej, koňak, tymián, muškátový květ a třený česnek. Podle chuti osolíme a opepříme. Černý chléb nasucho opečeme, potřeme máslem a pomažeme pomazánkou, kterou můžeme ještě zakápnout citronovou šťávou. Ozdobíme na kolečka nakrájenými vejci.

Recept je z kategorií: Zeleninové pomazánky

Nahlásit recept

  • 8032x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 200 g vypeckovaných zelených oliv
  • 200g kaparů
  • 200g konzervovaného tuňáka
  • 1 lžíce francouzské hořčice
  • 8 lžic olivového oleje
  • 1/2 dl koňaku
  • snítka tymiánu
  • muškátový květ
  • 2 stroužky česneku
  • 1 citron
  • mletý pepř
  • lžíce másla
  • sůl
  • 2 vejce natvrdo
  • několik krajíčků černého chleba.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tapenada (pomazánka z kaparů)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tapenada (pomazánka z kaparů)

vůbec žádné olivy?

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tapenada (pomazánka z kaparů)

Můj recept na tapenadu obsahuje kapary, piniové oříšky, česnek, pecorino, petrželku a olivový olej. Takhle nám chutná, ale je pravda, že nemáme žádné srovnání… :-))

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tapenada (pomazánka z kaparů)

ve Francii jsem jedla dobrou, ale i nechutnou tapenadu. Nejlepsi je domaci ;-)

Marinette
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tapenada (pomazánka z kaparů)

¨dobrou tapenádu jsem měla možnost ochutnat přímo na jihu Francie, kde jsem byla na dovolené před několika lety. Ovšem z čeho se skládala opravdu nevím.

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tapenada (pomazánka z kaparů)

Tapenade- olivy, ančovičky, kapary, olivový olej, pepř, citrónová šťáva. Někdy i česnek, jindy i ta hořčice i Cognac.
Slovo Tapenade vzniklo z provensálského výrazu Tapeno, což jsou kapary!
Na začátku byla Kaparová pasta- kapary, česnek, olivový olej. V roce 1880 pan Meynier, šéfkuchař v „La Maison Dorée“, použil výraz Tapenade pro směs kaparů, černých oliv, tuňáka, ančoviček, rumu, hořčice, muškátového oříšku a dalších bylinek. Tapenáda se servírovala s vejci Mimosa.
Takže, receptů je opět mnoho, tak jako např. na Bouillabaisse.

romeo.v
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Tapenada (pomazánka z kaparů)

No nevím, nevím, já osobně jsem přesvědčen, že Tapenáda je pasta z černých oliv, kaparů a ančoviček … takhle jsem jí ještě nezkoušel ..

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz