Recept Tamarindová pasta

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Domácí výroba tamarindové pasty z tamarindových lusků.

Postup

Tamarindové lusky oloupu, dužinu dám do misky a zaleju horkou vodou, aby byla potopená. Nechám stát zakryté asi 1 hod.

Vodu scedím, ale nevylévám, dá se použít, má sladkokyselou chuť. Dužinu dám do síta a třením ji zbavím jader a vláken, tyto zůstanou v sítu a pasta je přepasírovaná v misce. Přendám ji do kastrůlku a dám na vařič. Za stálého míchání přidám lžíci hrubého třtinového cukru a mírně povařím cca 3 min.

Po vychladnutí dám do ledničky, ale pozor tady bez konzervantů vydrží asi 14 dní.
Používám ji při přípravě jídel ve VOK pánvi, kam přidávám koření podle vlastní chuti.

Recept je z kategorií: Speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.02.11 vloženo
  • 5098x zobrazeno

Ingredience

  • tamarindové lusky 250g
  • polévková lžíce hrubého třtinového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tamarindová pasta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz