Recept Tamarindová pasta

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Domácí výroba tamarindové pasty z tamarindových lusků.

Postup

Tamarindové lusky oloupu, dužinu dám do misky a zaleju horkou vodou, aby byla potopená. Nechám stát zakryté asi 1 hod. Vodu scedím, ale nevylévám, dá se použít, má sladkokyselou chuť. Dužinu dám do síta a třením ji zbavím jader a vláken, tyto zůstanou v sítu a pasta je přepasírovaná v misce. Přendám ji do kastrůlku a dám na vařič. Za stálého míchání přidám lžíci hrubého třtinového cukru a mírně povařím cca 3 min. Po vychladnutí dám do ledničky, ale pozor tady bez konzervantů vydrží asi 14 dní. Používám ji při přípravě jídel ve VOK pánvi, kam přidávám koření podle vlastní chuti.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 16.02.11 vloženo
  • 5430x zobrazeno

Ingredience

  • tamarindové lusky 250g
  • polévková lžíce hrubého třtinového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tamarindová pasta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz