Recept Tamarindová pasta

Labužník hana202 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Domácí výroba tamarindové pasty z tamarindových lusků.

Postup

Tamarindové lusky oloupu, dužinu dám do misky a zaleju horkou vodou, aby byla potopená. Nechám stát zakryté asi 1 hod. Vodu scedím, ale nevylévám, dá se použít, má sladkokyselou chuť. Dužinu dám do síta a třením ji zbavím jader a vláken, tyto zůstanou v sítu a pasta je přepasírovaná v misce. Přendám ji do kastrůlku a dám na vařič. Za stálého míchání přidám lžíci hrubého třtinového cukru a mírně povařím cca 3 min. Po vychladnutí dám do ledničky, ale pozor tady bez konzervantů vydrží asi 14 dní. Používám ji při přípravě jídel ve VOK pánvi, kam přidávám koření podle vlastní chuti.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 16.02.11 vloženo
  • 6828x zobrazeno

Ingredience

  • tamarindové lusky 250g
  • polévková lžíce hrubého třtinového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tamarindová pasta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Chléb s celerem Chléb s celerem
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz