Recept Talíř zelených fazolových lusků

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Mám ráda zelené fazolky a tak občas udělám chutný , obložený talíř.

Postup

Fazolové lusky lehce ovařit a nechat okapat. Opéct na větší kousky anglickou slaninu a odložit. Na omastku, který zůstane na pánvi orestovat fazolové lusky. Opět odložit a ještě na té „voňavé“ pánvičce opéct pita chleba.
Na opečenou placku chleba poklást fazolové lusky, proložit plátky natvrdo vařených vajec, tenkými plátky čerstvých, neloupaných žampionů a zasypat opečenou salninou. Lehce osolit, pokapat limetkovou šťávou a dobrým olejem. Olivovým, nebo citronovým a lehce okořenit bílým pepřem.
S opečeným pita chlebem ovoněným pečenou slaninou je to hodně dobré !

Množství jednotlivých surovin si upraví každý podle své chutě .

Nahlásit recept

  • 30.06.11 vloženo
  • 4866x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Ingredience

  • dlouhé, zelené fazolové lusky
  • anglická slanina
  • 2 - 3 vejce natvrdo
  • čerstvé žampiony
  • limetka
  • dobrý olej
  • bílý pepř
  • pita chleba

Doporučená příloha

  • pita chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 30.06.11 17:03

Diskuse k receptu Talíř zelených fazolových lusků

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 01.07.11 15:28

JJ, slanina je fajn, já jen žvanil k tomu chlebu :lol:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 01.07.11 00:22

Drobku, ty placky, opeceny na omastku z ty slaniny jsou mozna i lepsi nez maso ! Slaniny si dej klidne hodne a uvidis, ze uz k tomu ani jiny zvire netreba. Fakt! :-P

 
Bento
794 příspěvků 01.07.11 00:10

Pred par dnami som mal moznost prvy krat vyskusal Afgansky chleba , ktory by mal byt teoreticky velmi podobny ako pita.Ale tym ze narobia do cesta male dierky pred pecenim a pecu ho v tandorii , vysledok je uplne prekvapujuci.Taka super kombinacia pita a indicky naan.
 http://www.youtube.com/watch?…

 
anickav
2904 příspěvků 30.06.11 21:56

Drobeček, máš tam slaninu…

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.06.11 20:58

A musí tam být ten chléb? :roll: Mně se to líbí jako příloha k masu, jsemť masožravec. :lol: Žádné brambory, jen lusky. :potlesk:

Příspěvek upraven 30.06.11 v 20:59

 
anickav
2904 příspěvků 30.06.11 20:10

Aj mne sa to pozdáva, wydrička!
Práve mi začína sezóna fazuľových luskov a uvažujem o nejakom šaláte z nich. Možno si ma inšpirovala. :potlesk:

 
di
2451 příspěvků 30.06.11 17:44

To vypadá hezky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Šamorínský rožeň

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz