Recept Talíř zelených fazolových lusků

wydra Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Mám ráda zelené fazolky a tak občas udělám chutný , obložený talíř.

Postup

Fazolové lusky lehce ovařit a nechat okapat. Opéct na větší kousky anglickou slaninu a odložit. Na omastku, který zůstane na pánvi orestovat fazolové lusky. Opět odložit a ještě na té "voňavé" pánvičce opéct pita chleba. Na opečenou placku chleba poklást fazolové lusky, proložit plátky natvrdo vařených vajec, tenkými plátky čerstvých, neloupaných žampionů a zasypat opečenou salninou. Lehce osolit, pokapat limetkovou šťávou a dobrým olejem. Olivovým, nebo citronovým a lehce okořenit bílým pepřem. S opečeným pita chlebem ovoněným pečenou slaninou je to hodně dobré ! Množství jednotlivých surovin si upraví každý podle své chutě .

Nahlásit recept

  • 30.06.11 vloženo
  • 5430x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Ingredience

  • dlouhé, zelené fazolové lusky
  • anglická slanina
  • 2 - 3 vejce natvrdo
  • čerstvé žampiony
  • limetka
  • dobrý olej
  • bílý pepř
  • pita chleba

Doporučená příloha

  • pita chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 30.6.11 17:03

Diskuse k receptu Talíř zelených fazolových lusků

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Talíř zelených fazolových lusků

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 1.7.11 15:28

JJ, slanina je fajn, já jen žvanil k tomu chlebu :lol:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 1.7.11 00:22

Drobku, ty placky, opeceny na omastku z ty slaniny jsou mozna i lepsi nez maso ! Slaniny si dej klidne hodne a uvidis, ze uz k tomu ani jiny zvire netreba. Fakt! :-P

Bento
794 příspěvků 1.7.11 00:10

Pred par dnami som mal moznost prvy krat vyskusal Afgansky chleba , ktory by mal byt teoreticky velmi podobny ako pita.Ale tym ze narobia do cesta male dierky pred pecenim a pecu ho v tandorii , vysledok je uplne prekvapujuci.Taka super kombinacia pita a indicky naan.
http://www.youtube.com/watch?…

anickav
2904 příspěvků 30.6.11 21:56

Drobeček, máš tam slaninu…

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.6.11 20:58

A musí tam být ten chléb? :roll: Mně se to líbí jako příloha k masu, jsemť masožravec. :lol: Žádné brambory, jen lusky. :potlesk:

Příspěvek upraven 30.06.11 v 20:59

anickav
2904 příspěvků 30.6.11 20:10

Aj mne sa to pozdáva, wydrička!
Práve mi začína sezóna fazuľových luskov a uvažujem o nejakom šaláte z nich. Možno si ma inšpirovala. :potlesk:

di
2453 příspěvků 30.6.11 17:44

To vypadá hezky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Mrkvový salát Mrkvový salát
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz