Recept Taliány po domácku dle Sandtnerové

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Hovězí nasekáme na malé kostky, polovinu umeleme na masovém strojku. Vepřový bůček též nakrájíme na kostky. Takto upravené maso dáme do mísy, přidáme se solí utřený česnek, pepř a kardamom, zalijeme studenou vodou (podle poteřeby) a směs dobře promícháme. Touto směsí nadíváme pomocí trychtýře předem připravené dobře vyprané tenčí hovězí střevo, které při plnění v délce každých 10cm převážeme motozem na uzel. Hotové, syrové taliány pověsíme na dřevěnou tyčku a necháme je v chladné místnosti dva až tři dny viset. Před podáváním je trochu propícháme jehlou a vaříme 1 1/4 - 1 1/2 hodiny. P.S.: Dají se zmrazit (moje poznámka).

Recept je z kategorií: Směsi mas

Nahlásit recept

  • 28.08.02 vloženo
  • 15751x zobrazeno

Čas přípravy

  • delši

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1 kg libového mladého hovězího masa z kýty (býčka)
  • 1 1/4 kg vepřového bůčku
  • 4-6 česneků
  • sůl podle chuti
  • 1 lžička bílého pepře
  • 1g tlučeného kardamomu
  • 1/4-1/2l vody
  • 3 metry hovězího, tenčího střeva, dobře propraného
  • motouz na převázání z přírodního materiálu

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Taliány po domácku dle Sandtnerové

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Mrkvový salát Mrkvový salát
Cibulačka Cibulačka
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz