Recept Taliány po domácku dle Sandtnerové

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Hovězí nasekáme na malé kostky, polovinu umeleme na masovém strojku. Vepřový bůček též nakrájíme na kostky. Takto upravené maso dáme do mísy, přidáme se solí utřený česnek, pepř a kardamom, zalijeme studenou vodou (podle poteřeby) a směs dobře promícháme. Touto směsí nadíváme pomocí trychtýře předem připravené dobře vyprané tenčí hovězí střevo, které při plnění v délce každých 10cm převážeme motozem na uzel. Hotové, syrové taliány pověsíme na dřevěnou tyčku a necháme je v chladné místnosti dva až tři dny viset. Před podáváním je trochu propícháme jehlou a vaříme 1 1/4 - 1 1/2 hodiny. P.S.: Dají se zmrazit (moje poznámka).

Recept je z kategorií: Směsi mas

Nahlásit recept

  • 28.08.02 vloženo
  • 14175x zobrazeno

Čas přípravy

  • delši

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1 kg libového mladého hovězího masa z kýty (býčka)
  • 1 1/4 kg vepřového bůčku
  • 4-6 česneků
  • sůl podle chuti
  • 1 lžička bílého pepře
  • 1g tlučeného kardamomu
  • 1/4-1/2l vody
  • 3 metry hovězího, tenčího střeva, dobře propraného
  • motouz na převázání z přírodního materiálu

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Taliány po domácku dle Sandtnerové

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz