Recept Tajomstvo fary

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tajomstvo fary

Postup

Žĺtky a 120 g práškového cukru vymiešame dopenista. Pridáme kávu a 120 g vlašských orechov. Dôkladne premiešame a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a dáme upiecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri miernom ohni. Na plnku zmiešame kyslú smotanu so 100 g práškového cukru a 130 g mletých orechov. Vychladnuté upečené cesto prekrojíme. Na spodný plát dáme odkvapkaný malinový kompót, naň smotanovú náplň a prikryjeme druhou časťou cesta. Hotovú tortu dobre ponatierame šľahačkou a ozdobíme strúhanou čokoládou.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 18.03.04 vloženo
  • 9433x zobrazeno

Ingredience

  • Cesto:
  • 6 žĺtkov
  • 6 bielkov
  • 120 g práškového cukru
  • 1 lyžička mletej kávy
  • 250 g mletých vlašských orechov
  • Plnka:
  • 0,25 l kyslej smotany
  • 100 g práškového cukru
  • malinový kompót
  • Na ozdobenie:
  • 2 šľahačky
  • strúhaná čokoláda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tajomstvo fary

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tajomstvo fary

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tajomstvo fary - přidán obrázek

díky Elo :)

Ela
276 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tajomstvo fary

Ahojte. Myslím, že kyslá smotana je zakysaná smetana. Prepáčte, niekedy zabudnem, že aj keď máme veľmi podobnú reč, niektoré výrazy hlavne v jedle sú veľmi dôležité a rozdielne vysvetlenie môže buď znehodnotiť recept, alebo ho aj vylepšiť. Práve ma niečo napadlo. Nebolo by možné zriadiť na Labužníkovi česko-slovenský surovinový slovník?
Pajinka, ten cukor a orechy to trochu zahustia, ale ak prídeš na to, že by mohlo byť v recepte aj niečo iné, ako kyslá smotana a vylepší to recept, budem rada za každý nápad.

Pájinka
152 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tajomstvo fary

Elo, recept se mi také líbí, ale nejsem si jistá, jestli ta zakysaná je dost hustá, aby netekla.

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tajomstvo fary

Ahoj Elo,
Tvůj recept mě zaujal hned při prvním přečtení. Určitě jej vyzkouším. :-)
Jenom jednu otázečku: kyslá smotana je zakysaná smetana?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz