Recept Tajin zrzavej Berberky

Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Naporcovane kurca aspon chvilu(2 hod.) potrieme solou a citronom a nechame v chlade odstat. Ak nemame cas nevadi-nemusi byt.Po nalozeni oplachneme a vysusime.

Na oleji/ghee opecieme naporcovane kusky kurata do zlatava.

Po nom na tom istom oleji/ghee opecieme cibulky a ostatnu zeleninu- len kratko do zlatava.

Vsetko ulozime do vysokeho pekacika. Prilozime naporcovany citron a na polovicu prerezane cele feferonky.
Paradajky narezeme na male kocky, osolime, okorenime mletou paprikou a polovicou zmesi korenin. Druhu polovicou korenin okorenime kurca a zeleninu a osolime.
Narezane okorenene paradajky rozlozime na kurca v pekaciku, zalejeme do polovice az 3/4 vodou, prikryjeme tesne alobalom, dame upiect do rury.

Kuskus pripravime podla navodu alebo kuskus (ak robim suchy kupeny) zalejem salkou stud.vody a premiesam. Po chvili na neho nalejem roztavene maslo+osolim a dobre medzi dlanami mielnim aby sa nespajal do hrudiek a maslo obalilo kazdy kustik.
Dam do kastroliku, ktory nema plast.ucha a ktory moze ist do rury, zalejem vriacou vodou a stavou z pekacika s kuratom a zeleninou(jed­noducho odkryjem a kusok si odcerpam so stavy, znova zakryjem alobalom a dam dalej piect), dobre zlahka rychlo premiesam, prikryjem pokrievkou a vlozim do rury asi tak 15 minut pred dokoncenim kurata/tajinu.

Na tanier nalozime kuskus, do stredu urobime jamku a do nej nalozime porciu kurata a zeleninky z tajin.
Dobru chut !

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 08.07.08 vloženo
  • 5819x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • kurca (co chcete-podle libosti ) naporcovane
  • 4-6 mrkva cela nakrajana na velke kusky (2-3 cm)
  • 1 plechovka zampiony cele alebo prekrojene na polovice(aj cerstve)
  • 4-6 cibulky cele (priemer asi 3 cm)
  • 4-6 zemiaky male len olupane
  • 4-6 strucikov cesnaku-cele olupane
  • dyna asi pol kila nakrajana na velke kusky (6-7 cm) alebo miesto nej cuketky alebo tekvicky
  • 4-6 paradajky na kocky
  • 2-3 feferonky
  • 3-4 guliciek nove korenie alebo mlete 1/2 KL
  • 2-3 zrniek cierne korenie alebo umerne stipka mlete
  • 7-8 zrniek koriander alebo 1/3 KL mlete
  • 2-3 cm drievko skorice alebo 1/2 KL mleta
  • kurkum stipka(asi 1/5 KL)
  • mleta paprika cervema 1/2 KL
  • sol podla chuti
  • 1-2 citrony na strvrtky
  • *nove korenie+skoricu+cierne+koriander utlcieme alebo pomelieme a zmiesame so stipkou kurkum

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tajin zrzavej Berberky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
reladis
74 příspěvků 30.07.16 10:44

Ahoj, ja na Tajine hodne pouzivam cizrnu. Kdyz se me nechce slozite namacet a varit, tak pouziji v plechu.
Couscous jsem se ve Francii naucila varit v couscousier, ale v Cesku (nevite nahodou nekdo kde jej koupit?) pouzivam sitko (take se naucila ve Francii). Polozim jej na hluboky talir a vsypu do nej couscous, preliji mirne vodou. Nejaka zrnicka propadnou, tak je vratim zpet. Po chvilce sitko posadim na hrnec s vodou - jeste lepe vyvarem - a za obcasneho promichani prikryte proparuji. Takto se da udrzet teply delsi dobu i po vypnuti ohne. Je to lepsi, nebot je to pohodlne, rychle a couscous je sypky a ne rozbleptany.
Toto je moje douholeta zkusenost a vrela doporucuji.

 
jolana
5065 příspěvků 17.09.12 12:00

Kdyz chces, dokazes to! :mrgreen: ;)

 
parles
302 příspěvků 17.09.12 08:33

Jolano, určitě moc dobré, ale nechtěla bys přehodnotit počet porcí? Neumím si představit, že bych mohl sníst polovinu tohoto všeho a to nejsem žádný střízlík. :think:

 
jolana
5065 příspěvků 16.09.12 20:03

..a samochvala.. voni.. :mrgreen:

 
jolana
5065 příspěvků 13.11.09 20:04
Re: Tajin zrzavej Berberky

Gabi, dobru chut:)) aj ked oneskorene , ale predsa. Ja som si nevsimla az teraz , bo som chcela vytiahnut recept a samochvalit sa , ze ake dobre, vonave ..o)) ;)) a to som kurca ani neopiekla, ale len potrela oliv.olejom s korenim ;))
Pekny den a dakujem :))

 
gabi
551 příspěvků 08.10.08 17:03
Re: Tajin zrzavej Berberky

Jolanka, vynikajuci recept…koniec-koncov ako vsetky Tvoje recepty…masko som potrela cesnakom rozotretym s 2 salviovymi listkami a solou…skorice som dala len stipku…pouzila som cibulku-salotku plus k tomu vnatku sibirskej cibule…robila som to na ghi s troskou oleja…fantasticke… chutne…vonave…vdaka za recept

 
jolana
5065 příspěvků 08.07.08 17:31
Re: Tajin zrzavej Berberky

..dakujem..;)

 
Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tajin zrzavej Berberky - Jolano

Opět něco dobrého pro mne ;o) Díky…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz