Recept Tajin zrzavej Berberky

Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Naporcovane kurca aspon chvilu(2 hod.) potrieme solou a citronom a nechame v chlade odstat. Ak nemame cas nevadi-nemusi byt.Po nalozeni oplachneme a vysusime.

Na oleji/ghee opecieme naporcovane kusky kurata do zlatava.

Po nom na tom istom oleji/ghee opecieme cibulky a ostatnu zeleninu- len kratko do zlatava.

Vsetko ulozime do vysokeho pekacika. Prilozime naporcovany citron a na polovicu prerezane cele feferonky.
Paradajky narezeme na male kocky, osolime, okorenime mletou paprikou a polovicou zmesi korenin. Druhu polovicou korenin okorenime kurca a zeleninu a osolime.
Narezane okorenene paradajky rozlozime na kurca v pekaciku, zalejeme do polovice az 3/4 vodou, prikryjeme tesne alobalom, dame upiect do rury.

Kuskus pripravime podla navodu alebo kuskus (ak robim suchy kupeny) zalejem salkou stud.vody a premiesam. Po chvili na neho nalejem roztavene maslo+osolim a dobre medzi dlanami mielnim aby sa nespajal do hrudiek a maslo obalilo kazdy kustik.
Dam do kastroliku, ktory nema plast.ucha a ktory moze ist do rury, zalejem vriacou vodou a stavou z pekacika s kuratom a zeleninou(jed­noducho odkryjem a kusok si odcerpam so stavy, znova zakryjem alobalom a dam dalej piect), dobre zlahka rychlo premiesam, prikryjem pokrievkou a vlozim do rury asi tak 15 minut pred dokoncenim kurata/tajinu.

Na tanier nalozime kuskus, do stredu urobime jamku a do nej nalozime porciu kurata a zeleninky z tajin.
Dobru chut !

Recept je z kategorií: Drůbež


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.07.08 vloženo
  • 5587x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • kurca (co chcete-podle libosti ) naporcovane
  • 4-6 mrkva cela nakrajana na velke kusky (2-3 cm)
  • 1 plechovka zampiony cele alebo prekrojene na polovice(aj cerstve)
  • 4-6 cibulky cele (priemer asi 3 cm)
  • 4-6 zemiaky male len olupane
  • 4-6 strucikov cesnaku-cele olupane
  • dyna asi pol kila nakrajana na velke kusky (6-7 cm) alebo miesto nej cuketky alebo tekvicky
  • 4-6 paradajky na kocky
  • 2-3 feferonky
  • 3-4 guliciek nove korenie alebo mlete 1/2 KL
  • 2-3 zrniek cierne korenie alebo umerne stipka mlete
  • 7-8 zrniek koriander alebo 1/3 KL mlete
  • 2-3 cm drievko skorice alebo 1/2 KL mleta
  • kurkum stipka(asi 1/5 KL)
  • mleta paprika cervema 1/2 KL
  • sol podla chuti
  • 1-2 citrony na strvrtky
  • *nove korenie+skoricu+cierne+koriander utlcieme alebo pomelieme a zmiesame so stipkou kurkum

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tajin zrzavej Berberky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
reladis
73 příspěvků 30.07.16 10:44

Ahoj, ja na Tajine hodne pouzivam cizrnu. Kdyz se me nechce slozite namacet a varit, tak pouziji v plechu.
Couscous jsem se ve Francii naucila varit v couscousier, ale v Cesku (nevite nahodou nekdo kde jej koupit?) pouzivam sitko (take se naucila ve Francii). Polozim jej na hluboky talir a vsypu do nej couscous, preliji mirne vodou. Nejaka zrnicka propadnou, tak je vratim zpet. Po chvilce sitko posadim na hrnec s vodou - jeste lepe vyvarem - a za obcasneho promichani prikryte proparuji. Takto se da udrzet teply delsi dobu i po vypnuti ohne. Je to lepsi, nebot je to pohodlne, rychle a couscous je sypky a ne rozbleptany.
Toto je moje douholeta zkusenost a vrela doporucuji.

 
jolana
5064 příspěvků 17.09.12 12:00

Kdyz chces, dokazes to! :mrgreen: ;)

 
parles
299 příspěvků 17.09.12 08:33

Jolano, určitě moc dobré, ale nechtěla bys přehodnotit počet porcí? Neumím si představit, že bych mohl sníst polovinu tohoto všeho a to nejsem žádný střízlík. :think:

 
jolana
5064 příspěvků 16.09.12 20:03

..a samochvala.. voni.. :mrgreen:

 
jolana
5064 příspěvků 13.11.09 20:04
Re: Tajin zrzavej Berberky

Gabi, dobru chut:)) aj ked oneskorene , ale predsa. Ja som si nevsimla az teraz , bo som chcela vytiahnut recept a samochvalit sa , ze ake dobre, vonave ..o)) ;)) a to som kurca ani neopiekla, ale len potrela oliv.olejom s korenim ;))
Pekny den a dakujem :))

 
gabi
551 příspěvků 08.10.08 17:03
Re: Tajin zrzavej Berberky

Jolanka, vynikajuci recept…koniec-koncov ako vsetky Tvoje recepty…masko som potrela cesnakom rozotretym s 2 salviovymi listkami a solou…skorice som dala len stipku…pouzila som cibulku-salotku plus k tomu vnatku sibirskej cibule…robila som to na ghi s troskou oleja…fantasticke… chutne…vonave…vdaka za recept

 
jolana
5064 příspěvků 08.07.08 17:31
Re: Tajin zrzavej Berberky

..dakujem..;)

 
Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tajin zrzavej Berberky - Jolano

Opět něco dobrého pro mne ;o) Díky…

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz