Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Naporcovane kurca aspon chvilu(2 hod.) potrieme solou a citronom a nechame v chlade odstat. Ak nemame cas nevadi-nemusi byt.Po nalozeni oplachneme a vysusime. Na oleji/ghee opecieme naporcovane kusky kurata do zlatava. Po nom na tom istom oleji/ghee opecieme cibulky a ostatnu zeleninu- len kratko do zlatava. Vsetko ulozime do vysokeho pekacika. Prilozime naporcovany citron a na polovicu prerezane cele feferonky. Paradajky narezeme na male kocky, osolime, okorenime mletou paprikou a polovicou zmesi korenin. Druhu polovicou korenin okorenime kurca a zeleninu a osolime. Narezane okorenene paradajky rozlozime na kurca v pekaciku, zalejeme do polovice az 3/4 vodou, prikryjeme tesne alobalom, dame upiect do rury. Kuskus pripravime podla navodu alebo kuskus (ak robim suchy kupeny) zalejem salkou stud.vody a premiesam. Po chvili na neho nalejem roztavene maslo+osolim a dobre medzi dlanami mielnim aby sa nespajal do hrudiek a maslo obalilo kazdy kustik. Dam do kastroliku, ktory nema plast.ucha a ktory moze ist do rury, zalejem vriacou vodou a stavou z pekacika s kuratom a zeleninou(jednoducho odkryjem a kusok si odcerpam so stavy, znova zakryjem alobalom a dam dalej piect), dobre zlahka rychlo premiesam, prikryjem pokrievkou a vlozim do rury asi tak 15 minut pred dokoncenim kurata/tajinu. Na tanier nalozime kuskus, do stredu urobime jamku a do nej nalozime porciu kurata a zeleninky z tajin. Dobru chut !
Recept je z kategorií: Drůbež
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Tajin zrzavej Berberky
74 příspěvků 30.7.16 10:44
Ahoj, ja na Tajine hodne pouzivam cizrnu. Kdyz se me nechce slozite namacet a varit, tak pouziji v plechu.
Couscous jsem se ve Francii naucila varit v couscousier, ale v Cesku (nevite nahodou nekdo kde jej koupit?) pouzivam sitko (take se naucila ve Francii). Polozim jej na hluboky talir a vsypu do nej couscous, preliji mirne vodou. Nejaka zrnicka propadnou, tak je vratim zpet. Po chvilce sitko posadim na hrnec s vodou - jeste lepe vyvarem - a za obcasneho promichani prikryte proparuji. Takto se da udrzet teply delsi dobu i po vypnuti ohne. Je to lepsi, nebot je to pohodlne, rychle a couscous je sypky a ne rozbleptany.
Toto je moje douholeta zkusenost a vrela doporucuji.
5068 příspěvků 17.9.12 12:00
Kdyz chces, dokazes to!

Jolano, určitě moc dobré, ale nechtěla bys přehodnotit počet porcí? Neumím si představit, že bych mohl sníst polovinu tohoto všeho a to nejsem žádný střízlík.
5068 příspěvků 16.9.12 20:03
..a samochvala.. voni..
5068 příspěvků 13.11.09 20:04
Gabi, dobru chut:)) aj ked oneskorene , ale predsa. Ja som si nevsimla az teraz , bo som chcela vytiahnut recept a samochvalit sa , ze ake dobre, vonave ..o))
a to som kurca ani neopiekla, ale len potrela
oliv.olejom s korenim 

Pekny den a dakujem
551 příspěvků 8.10.08 17:03
Jolanka, vynikajuci recept…koniec-koncov ako vsetky Tvoje recepty…masko som potrela cesnakom rozotretym s 2 salviovymi listkami a solou…skorice som dala len stipku…pouzila som cibulku-salotku plus k tomu vnatku sibirskej cibule…robila som to na ghi s troskou oleja…fantasticke… chutne…vonave…vdaka za recept
5068 příspěvků 8.7.08 17:31
..dakujem..;)
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Opět něco dobrého pro mne ;o) Díky…