Recept Tajin sladkej Berberky

Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na 2 PL oleja/ghee opecieme kurca do zlatava, pridame zazvor, kurkum, nove korenie a sol a chvilku vsetko spolu opekame a miesame.

Pridame narezanu cibulu, safran namoceny v troske vody a premiesame, prikryjeme poklickou, sem tam zamiesame a nechame vsetko spolu opekat&dusit az pokial cibulka trosku! nezmakne.

Dame kastrolik stranou, cibulu vyberieme na pripravenny tanier, pridame cicer, vratime na ohen, premiesame aby nam cicer trochu nabral na teplote, zelejeme vodou, nechame prevriet, stiahneme teplotu a pomaly varime.

Medzitym namocene hrozienka zlejeme a nechame dobre okapat.

Na panvicu dame cukor, skoricu az naberie na teplote a zacne cukor karamelizovat/tavit sa dame vodu. Prevrie a prihodime okapane hrozienka, premiesame, nechame prejst varom a hned! vyberame na pripraveny tanier. Stiahneme panvicku z ohna a vyberame.

Za nimi prilejeme do skoricoveho karamelu naprstok oleja, prihodime cibulu, miesame dobre nechame prejst varom (asi minutku).

Kurca a cicer precedime z vyvaru. Kuskus pripravime podla navodu s maslom a zalejeme kuracim horucim vyvarom.

Podavame na dakej okruhlej tacni tak, ze kuskus navrsime do kopca, na vrchol rozlozime kurca, po bokoch vo zvislych pruhoch dookola pruh cibule, pruh hrozienok a dole pri upati hory dookola uvareny cicer, pokapeme vsetko skoricovym karamelom z ktoreho sme vybrali cibulu.

Mozno sa zda vela prace a casu, ale skutocnost je ina, len si to rozvrhnut tak, ze ked sa nam kurca dovara, tak pripravime karamel a kuskus a hotovo-vykonano, podavano..;-)) V Maroku to zenicky pripravia mrknutim oka na plynovom prenosnom horaku na dvorku a este pri tom aj sedia.

Je to neskutocna lahodka.

Dobru chut!

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 23.10.08 vloženo
  • 3455x zobrazeno

Ingredience

  • kurca naporcovane alebo palicky a pod.
  • 4-5 velkych cibuli nakrajanych na hrubsie rezance
  • 4- 5 guliciek noveho korenia cele
  • 1/2-1 KL sucheho zazvoru alebo 4-5 hrubsich platkov cerstveho
  • stipka safran (nie je nevadi)
  • 1/2 kurkum mlety
  • sol podla chuti
  • 1- 1,5 salka ciceru uvareneho ale nie rozvareneho alebo moc uvareneho
  • 1 salka hrozienka tmave -ak nie su tak aj ine
  • 4-5 PL cukru
  • 1,5-2 PL skorice mletej
  • 1 dcl vody
  • kuskus
  • maslo
  • kuraci vyvar
  • sol podla chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tajin sladkej Berberky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
jolana
5065 příspěvků 24.10.08 01:31
Re: Tajin sladkej Berberky

Terrinko, som rada ze precitala, ze si sa poskrabkala aj zasmiala…to potom cloveku lepsie chuti a nielen jedlo..;))…dobry vecer..:))

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tajin sladkej Berberky- jolana

Jolanko, já jsem se teď tak nasmála- Tvůj název receptu jsem četla rychle a přečetla jsem Breberky místo Berberky- víš co to u nás je? Když má někdo blechy, nebo vši, tak se říká: má nějaké breberky, už jsem se začala škrabat, cha,cha! Ahojky T.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz