Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Naložené citrony mají slanou a ostrou citrusovou chuť. Jsou používané v Tagine/Tazin/Tajin receptech. Můžete je možná najít ve jihoevropských, nebo severoafrických specielních obchodech. Nebo si je muzete nalozit "Citrony nakládané v soli z Maroka.":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=7619
Ve velkem, nejlepe litinovem hrnci na vysoke teplote rozehrat olej, vlozit tam kousky kurete a osmazit je po vsech stranach dozlatova. Vyjmout maso na talir. Jakmile maso zchladne, kuze a viditelny tuk se muze odstranit. Snizit teplotu na stredni a pridat cibuli, cesnek, papriku, zazvor, rimsky kmin, kurkumu, safran a polovinu cilantra a petrzelky. Osolit a opeprit. Vse orestovat do te doby, nez je cibule sklovita, ale ne hneda. Do hrnce vratit kureci kousky, zalit je vyvarem a vodou a pridat jatra a droby (pouzivate-li). Zvysit teplotu do doby varu, pak ji snizit, nechat vse pomalinku probublavat 30 - 40 minut do te doby, nez kure zmekne a tekutina se zredukuje. Pridat kuru z nalozenych citronu a pokracovat s dusenim dalsich 15 minut, az je kure velice mekke. Vyjmout kure, jatra a droby a zvysit teplotu. Vyvarit tekutinu na hustou omacku. Posekat do ni droby a jatra, anebo je rozmixovat v mixeru dohladka. Zamichat vse v hrnci, pridat kure i se stavou z talire a citronovou stavu. Dochutit a podavat s cous cous vse posypane cilantrem ozdobene kouskem chili papricky.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
cous cous a matovy caj
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Tajin s kuřetem a nalozeným citronem.
5068 příspěvků 25.10.11 18:23
Je to jeden z najpopularnejsich a najludovejsich a najoblubenejsich tajin
Robievam s cerstvymi limetkami prekrojenymi na
stvrtky, safran, cele struciky olupaneho cesnaku (aspon jeden) davam ku kuratu.
Bez drobkov a pecene. Vsetko ako je patrne z obrazku po opeceni kurata nalozim
do pekacika, okorenim, osafranujem , podlejem troskou vody, prikryjem alobalom a
po asi 40 minut mame tajin vonavy hotovy. Aj na kuskus davam stipku safranu.
Moze sa podavat aj s ryzou alebo aj s chlebom. A samozrejme pridavam
feferonky cele prekrojene.
Tie stvrtky citronov sa unas jedia tak, ze sa duzina vydlabe lyzickou na kuskus/chleba, ryzu..v tom je ten rozdiel medzi cerstvymi a nalozenymi…ale niekde aj tie nalozene davaju aj s duzinou..je to vec vkusu/chuti..
Diky Babi