Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sivakova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Náplň: V kastrole rozehřejeme 30g másla, v něm zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby a dusíme do měkka. Po vysmahnutí šťávy houby osolíme a opepříme. Nyní v misce utřeme 60g másla se sardelovou pastou do pěny, přidáme k němu ostrouhané na čtvrtky nakrájené žemle, namočené v mléce, dobře vymačkané a sítem protřené, na kostičky nakrájenou šunku, rozšlehaná vejce jemně rozsekanou petrželku, sůl, koření, podušené houby, strouhanku a vše dobře promícháme. Hotovou náplň postavíme na chvíli do chladničky. Postup: Omyté maso rozřízneme na plát, tence naklepeme a osolíme. Takto připravený plát masa potřeme připravenou náplní. Maso svineme v ruládu a motouzem ji spirálovitě ovážeme. V pekáči rozehřejeme sádlo a na něm ruládu nejdříve po všech stranách krátce opečeme. Potom k ruládě přidáme drobně rozsekané kosti, vložíme ji do předem vyhřáté trouby a pečeme celkem asi 1 a 1/2 hodiny. Při pečení podléváme ruládu vlastní šťávou, kterou podle potřeby doplňujeme vývarem. Upečenou ruládu vyjmeme a motouz z ní odstraníme. Ze šťávy slijeme tuk, ke zbylé šťávě přilijeme asi 1/8 l vývaru, máslem zjemníme, osolíme, povaříme a procedíme. Upečenou ruládu nakrájíme na plátky, rozložíme ji na nahřátou mísu a ozdobíme opranými listy hlávkového salátu a na dílky nakrájenými rajčaty. Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.
Recept je z kategorií: Plněné vepřové maso
opečené brambory, dušená rýže nabo bramborová kaše, hlávkový nebo okurkový salát, popřípadě kompot
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Tajemství krále Šumavy
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
no, uložila jsem a slibuju, že „BUDE“. Asi to víc „výraznějš“ nejde, dík zdraví Zlata
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Dnes jsem tento pokrm připravovala tentokrát z vykostěného králičího masa. Důležité je pořádně namočenou housku vymačkat, aby se z ní odstranilo co nejvíce mléka, jinak nádivka bude velmi řídká. Také je důležité dát nádivku zchladnout do lednice, kde se zpevní a práce sní pak je jednodušší. K této pochoutce jsme měli vařený brambor a meruňkový kompot.. Chuťově to bylo výborné. L.
272 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak to jsem se sekla
, ale ten sloh zněl tak povědomě. Dobrou
noc s.
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Sigrid, Sandtnerka to není, ale jsou Zemědělské noviny někdy z první poloviny osmdesátých let. Již jsem tuto ruládu několikráte spáchala, bylo to vždy vynikající. Zdraví Libuše.
272 příspěvků 25.1.09 03:43
Libuško, je to Sandtnerka nebo to neni Sandtnerka? Ale ať je to, kdo chce, zní to moc dobře. Zdravím s.