Recept Tagliatelle s treskou a dýňovou omáčkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Tagliatelle s treskou a dýňovou omáčkou

Postup

Oloupanou dýni nakrájíme na kostičky a vaříme je asi 15 min. v oslazené vodě. Scedíme, necháme okapat a polovinu z nich rozmixujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rozpálíme 2 lžíce oleje a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme zakysanou smetanu, sůl, pepř a kerblík. Uvedeme do varu a asi 5 minut vaříme na mírném ohni za stálého míchání. Tresku omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší plátky, osolíme a opepříme. Rozpálíme zbylý olej a tresku na něm z obou stran opečeme. Přidáme druhou polovinu dýňových kostiček, zalijeme bílým vínem a necháme přikryté asi 10 minut stát. Nudle přendáme na hluboké talíře, navrch položíme tresku s dýní a přelijeme omáčkou. Posypeme lístky kerblíku.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 4688x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1kg dýně
  • 1 lžíce cukru
  • 1 cibule
  • 6 lžic olivového oleje
  • 300g zakysané smetany
  • sůl
  • pepř
  • lístky kerblíku
  • 600g tresčího filé
  • 1/8l suchého bílého vína
  • 400g zelených tagliatell (širší, delší vaječné nudle ochucené špenátem)
  • 2 koktejlová rajčata.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tagliatelle s treskou a dýňovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Reveňový koláč Reveňový koláč
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz